Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

masih mood raya!!!







first time raya betiga!!
excited
gigirl berbaju peplum
duit raya boleh thn
sebab sorang je baby wt mase ni
boleh bukak akuan asb dah
coz da 6 bulan
mood keje kelaut
sbb da 7 hari cuti
hihihi
 :)



anw..selamat hari raya
maaf zahir dan batin
dari ryn sekeluarga
:)




delisha = ubat2 mujarab nye..:)



bile ade anak kecik ni kan
semua yang kite x pernah tau..kite akan jadi terror giler
korang perasan x?
semua benda yang kite x penah dan x nak buat..kite akan buat jugak demi anak kite
kan??
jadi memang tepatlah kalau orang cakap kite ibu mithali
mithali lah sgt!!!
hihihi
paling kurang..kite adalah penyelamat pada anak2 kite
sebab dorang masih bergantung sepenuhnya pada kite kan
bodoh dan panik camne pon
kite tetap akan buat sesuatu untuk dorang kan???

jadi sepanjang jadi mak ni
banyak benda dah aku buat dekat delisha
x dinafikan delisha selalu je selsema..
batuk - kadang2 bak kate p.Ramlee
demam - jarang2
dan baru je sakit mate due hari yang lepas



bile selsema
memula aku laki bini mmg panik la..kesian kecik lagi dah selsema
4 bulan mase tu
pegi la klinik...okay..mmg baik..sekali je makan ubat..alhamdulillah
kalau boleh x nak bagi baby makan ubat byk2..
tapi bile dah baik
akan dtg balek selsema tu..dah macam biskut..kejap ade...kejap x de
tapi bile dipikirkan..sepanjang mengandung kan dy
sembilan bualn tu lah aku selsema
mungkin dy pon macam tu kot...kot la kan???
dah mcm biasa aku dgn selsema tu
sampaikan aku dgn asben sanggup pegi tesco setia alam
semata2 nak beli DR SNEEZE tu
punyelah menggogle..akhirnye jumpe tempat yg paling dekat kat setia alam
tapi x dinafikan delisha akan tdo selesa bile gune dr.sneeze tu
mmg berbaloi la dgn harga nye kan
tapi tu lah...ttp gak akan dtg..dtg..dan dtg selsema tu...
segala petua ko...aku gune...kunyit..kapur..halia..bwg putih bagai lahhh
naik kuning btg hidung anak aku tu
hahahahaha
tapi tu la...baik...dan akan dtg lagi
tapi...walaupon dy selsema..dy ttp aktif..seakan2 dy pon da biasa
tapi setakat meleleh sikit2 la..tak lah seteruk mane...
korang ade petua??? cube share....kot2 try lepas ni x selsema dah..mane tau kan
setakat ni dr.sneeze tu mmg sgt menbantu
+ dgn vicks baby sapu kt hidung
nyaman tengok dy tdo bile sapu antara due benda ni bile selsema menyerang



kecik je...sebesar jari kite ni haa..rm50.00...tp mmg okay..:)




dan kalau batuk pulak..
kalau batuk x de benda lain melainkan ubat klinik
same la jugak..sekali makan akan hilang
tapi baru2 ni ade batuk sikit
aku x nak bagi dy ubat batuk byk2
mcm lalok je aku tengok delisha bile makan ubat batuk tu
selalu nye byk bagi dy air suam dan pernah sekali bagi madu
agak mujarab jugak
korang??
ade petua best utk hilangkan batuk dekat baby??
cube share...


dan baru2 ni
sakit mate..mate delisha x merah pon
elok je putih bersih
tapi...bile bangun je tdo...penuh taik mata beselepat kat mata
dy pon melalak bagai la x boleh bukak mate nye
lagi sekali aku dgn asben g klinik
sikit je aku begegas la ke klinik..sampai doc dah kenal sgt dgn nama delisha
yela...baby kite x tau nak buat ape
melainkan jumpe doc
padahal...kdg tu ubat nye same je..tapi nak kurangkan risau punye pasal
ikut kan hati
dapat pulak mak bapak nye yg cepat panik
lagi la...hahahaha...gelabah x abes2...hihih
so..doc just cakap x masalah pape..mungkin habuk atau pun gatal2
just bagi ubat titik
satu malam gak la aku titik..kurang sikit la
x puas hati aku..kesian ko..tgk taik mate berselepat..x sampai hati
terus aku teringat petua nenek aku
titik kan susu ibu...haaaaa..mane tau mujarab kan
ape lagi..aku mintak air susu kak ngah (yg jage delisha tu)
perah sikit...aku titiskan sebelah 3 titik
w.pon sakit sebelah je..aku tibai je titik due2 belah
alhamdulillah..memang mujarab...pagi tadi bangun
dah x de taik mata lagi
lega hati aku tengok
hihihi
korang pernah cube???
org tua pon boleh tau...mintak susu sape2 yg masih susukan anak
mintak sikit niat utk ubat
in-allah..:)