Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

baby 19 weeks....:)



dah lame kot menyepi x conteng2 blog ni
kesian mcm rumah hantu dah
x de penghuni...hehehehe
bulan2 pose ni x larat sgt nk ngadap blog
tapi still bace korang2 punye n3 tu
kdg2 komen..kdg2 tak terkomen...sowyyyy....:)
macam biasa...checkup kali ni 19 minggu 5 hari dah
disebabkan hampir setiap minggu pegi
rase excited dah hilang terus
sbb masalah HB x selesai lagi tau
sedih..pilu hati ni
sampai last week checkup kene buat test darah nak tentukan aku ni ade penyakit kronik ke x???
tapi alhamdulillah..mmg x de...so HB mmg sgt teruk utk 5 bulan awal kehamilan ni
bile da x de penyakit kronik..makna nye kene cucuk tambah darah...dorang cakap sakit sampai 5 tahun...yeke????
ubat dah makan..semua makanan yg berkhasiat tu dah telan
tapi kenapalah xmau naik2 jugak???
sekarang dah jadi 8.8 tau
sedih betol...doc bagi mase seminggu kalau x naik selasa depan
hari rabu kene cucuk...
uwarrrrgggghhhhhhhh...nanges sedu3 dengar doc cakap
sakitnye akan terasa sampai anak nak dah besar sekalipon
lepas tu kebanyakan yg kene cucuk tu..x kan tahan sakit nye
susah hati terus balek kilinik semalam
sampai hari ni pening nye melarat
jadi..amek jalan penyelesaian cari ubat lain
pegi la farmasi cina tu
dy ade bagi 1 ubat indonesia
bile bace2 dalam internet sebelum ni
semua yang makan ubat ni berpuas hati
x sangka pulak kt farmasi tu ade jual ubat ni
ya allah..harap2 okay la darah next check up nnt
risau sampai nak makan pon sedih
nak nanges rasenye bile makan
bile pikir2 mcm sia2 je makan tapi x ade kesan pon
kesian kan baby dalam perut ni
doc dah x bagi pose sebenarnye
memandangkan berat turun...darah turun
doc siap cakap..sygkan baby tu...pose tu tolak tepi
tapi bile pikir balek
ubat kene makan pagi dgn malam
t.hari pon mmg x makan..dah kt opis kan...
baik lah puasa kan..tp doc cakap camtu..serba salah jadinye
baby..baby...harap2 baby okay la ye
tolonglah naik kan hb sekali..plz..plzzz....
sampai aku  merayu3 dekat baby biar dy sehat je dalam perut ni..risau sgt
bile doc ckp HB rendah baby leh gugur..leh cacat...macam mane la nak tenang....:(
sampai en.asben pon risau bile dengar doc cakap macam tu
tapi ape pon...baby ni kuat tau
semalam check jantung...check uri..semua normal..alhamdulillah
baby gerak over sgt..doc nak snap pic scan pon payah
doc siap cakap...baby lapar ni..hehehehe..sian dy...:)
harap sgt2 makan ubat ni dapat naik kan HB...x yah la kene cucuk yg sakit tu
takut nyeeeee...da la bdn kecik je....berat baru 44.2 je nak masuk 5 bulan...camne tu????
sedih + risau.....:(



ni lah satu2 nye ubat tambah darah yang aku x muntah bile makan...harap2 okay la ubat ni..baru makan 2 hari ni.....mahal pon mahal la...asal kan elok..:(

12 comments:

puan.mila said...

usia baby kita lebih krg sama jek..tp smpai skrg mila lom tahu result hb..last month doc amek darah..tgu checkup next week la result nye cmne..hope ok la..berat kita lebih kurg jek..riso jgk nih..

Ryn said...

mila: aah kan..lebih kurang jer..riny awal2 lagi baut buku dah ad result hb...kerajaan bese lah tu...riny hrp2 okay la mggu dpn...kite mmg kecik kot mila...makan byk pon x naik2 gak kan...risau..:(

maszull said...

assalamualaikum riny...mudah2an dipermudahkan semuanya yer...:)

Ryn said...

mama: tq mama..:)

ctmah said...

kesiannya kat u..
doa byk2 ek.
i doakan ur hb naik n normal mcm biasa ek

Ryn said...

ctmah : tu lah...risau je...hrp2 okay la lepas ni...:)

Mr n Mrs Zaidi said...

try makan jambu batu kalu tak silap sy if hb rendah..hari mse sy prgnnt nurse pernah ckp..harap2 xde ape2 kt awak n baby k...

Ryn said...

Mr n Mrs Zaidi : selalu jugak makan..tapi bile dah puasa ni..kurang pulak makan jambu tu...hehehe...tq...:)

Fai CeritaCinta said...

mudah2an semuanya ok ye kak.. banyakkan makanan yg bleh bantu tambah darah mcm ikan bilis.. insyaAllah semua ok tu :D

Ryn said...

Fai CeritaCinta : tq fai...hrp2 okay la lepas ni...:)

FiraHamzah said...

Salam Ryn,
Awak try minum susu kambing yek..memang khasiat dia tinggi dan elok untuk ibu2 pregnant..lagi2 bab hb rendah nih..InsyaAllah..
my HB dulu pun rendah, memacam benda saya kena makan nk bg hb naik..dont worry k..ada masa lagi nih..makan byk2! :)

MrS dOdOt_ShyG said...

riny, ce try mnum horlicks mlm sblm sok nk g klinik.. mksdnye, kalu sok g klinik, mlm tu amalkan mnum horlicks.. sbb rinie amalkan cmtu.. alhamdulillah HB okey.. ce riny try yer..