Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

bila husband rindu mak dy..ape nak buat???






macam yang korang dah tau la kan..dulu lepas je kawen kami suami isteri duduk berjauhan..istilah PJJ orang sekarang cakap..jadi memang x rase kehidupan berumahtangga..seriusly, rase macam becinta dulu2...tiap2 saat ade je sms dan call..x penah miss kot..semua benda atau segala rupa hal akan ditanya dan diberiatahu..dah kate laki bini kan???? mase tu selalu la tefikir..bila lah nak rase hidup dgn suami sendiri...pastu jumpe pon sekali or 2 x je sebulan...mau x gile?? separuh gile kot..setiap kali en.asben balek penang..menangis sedu2 aku...mase tu terfikir sampai nak berenti keje..biar la..kerajaan pon kerajaan laa....haaaa...sayang punye pasal!!! tapi x mungkin laa...masih befikr panjang lagi..w.pon kadang2 cetek gak otak ni...ade jugak sekali dua aku balek penang naik bas..rindu punye pasal..sampaikan abah cakap..abah pon x sanggup dah tengok korang ni macam ni..macam x kawen..lagi la sadis!!!


jadi....dipendekkan cerita..abah suruh la pujuk en.asben kerja dekat opis abang aku kat USJ nun...still dekat la..w.pon amek mase 45 minit kot...dari dok penang?? ok la kan..mule2 en.asben memang keberatan nak tinggalkan MAIPP tu...majlis agama islam negeri p.pinang...memang dy sayang sangat..memang la kerajaan kan..tapi dorang x de pencen..just ade KWSP..SOCSO je...x de bezala kalau keje dgn abg ipar dy ni kan...last2 bile dah x boleh bla sangat..memandangkan kitorang jumpe seklai je bulan 3 hr tu...dy terus setuju berenti dan pindah sini..aku pon bermegah2 la dlm hati ni..yeay!!! tido berteman!!! hahahaha...nakal!!...alhamdulillah sgt3

so...last week en.asben dah mula keje sini..bahagia kot rasenye..hihihi...tapi satu malam tu tengok dy macam semacam je kan....& tanya la dekat dy kenapa?? tetibe dy cakap teringat kat mak laaaa...terus tutup muka dy dgn selimut!!! nanges.....x pandang dah..nnt dgn aku ribut kot...dy memang x penah berenggang dgn mak abah dan adek2 dy lepas belaja dulu..nak kemana2 pon dy yg akan bawak famili dy..memandangkan dy je yg ade kete..mane la dy x sedih nak tinggalkan family dy..kalau sakit ke susah sape la nak tolong dorang kan?? dy cakap  camtu


ya allah..patutla dy macam x kene je...aku pon laju2 sms MIL cakap la " mak..abang nanges rindu kt mak"...sekali tu MIL balas.."jgnla camtu..mak pon lagi sedih kat sini"....nanges laju2 dlm hati aku...:(
terus x boleh nak buat ape..nak cakap ape...tolong nanges je la yg mampu....






aku tahu..suami aku terpaksa berkorban tinggalkan family dy kerana aku..isteri dy..w.pon keluarga dy sememangnya perlukan dy setiap mase...dengan alasan yang kukuh..MIL cakap...x pe..dulukan riny..sebab dy tengah mengandung..perlukan eddy setiap masa...korang x nanges camtu??? dua2 t.jwb utk suami aku..tapi terpaksa berkorban....memandangkan aku memang x dapat kerja kat sane...












tp x terlawan kot rindu aku dgn arwah mak.....hidup 6 tahun tanpa mak..amat menyedihkan...hari ibu org pegi celebrate..kitorang g kubur je jumpe mak.....:(



16 comments:

tamansyurga_87 said...

huhu.. kak..sedihnya baca post akak. rsa nak nangis laju2 juga.. :( insyaAllah setiap pengorbanan pasti ada hikmahnya kan.

Riny said...

tamansyurga_87 : tu laa..hidup bila dah kawen ni kan...hrp2 ade la himah sebaliknya...:)

tamansyurga_87 said...

dah nampak hikmahnya nyer kak.. akak nak bagi mak dia cucu kesayangan..hehe

Riny said...

tamansyurga_87 : hehehe..in-allah..x lame lgi..:)

Nurul Husna said...

betul tue...x terlawan dgn rindu husna pada arwah mak :(

Riny said...

husna: kan una kan...kdg2 jeles sgt dgr org panggil2 mak dorang...naseb bek ade mak mertua yg baik hati...terubat rase nak panggil mak...

ieda said...

aduh sedih lak akk baca
riny sabar ye
besar sungguh pengorbanan hubby terhadap riny , kerana kasih dan sayang terhadap riny dia sanggup berjauhan dari mak dan ayah ..

sure terharu kan
akk lagilah dik .. MIL & FIL x ada .. adakalanya sedih sbb setiap kali raya hubby x dpt cium tangan mak dan ayah dia .. sesekali dia termenung pagi raya ..
akk rasa sedih lak , bila teringatkan dia macam tuu ..huhuh

Riny said...

k.ieda : tu la kak..kdg2 bila tefikir kesian sgt2..nak balek selalu pon x dpt..sbb jauh sgt..tapi nak buat cmne..bila dah kawen semua benda yg x nak terpakse di buat demi t.jwb kan kak..

macam tu yg riny rase bile tgk sepupu2 semua dpt cium tgn mak dorang pagi raya kak...hati ni rase macam nak sgt cium tgn mak...tapi dah takdir...kene terima dgn rela hati kak..:(

Azian Elias said...

sedihnya...

cam ne nak follow akka tak leh click..

Riny said...

Azian Elias : ye ke x boleh...boleh rasenye...:)

MamaEma said...

bertuah rini..dapat suami yang begitu baik dan prihtain malah sayang sangat pada family

Riny said...

MamaEma : alhmdlh kak...tp kdg2 kesian sgt dy tepaksa jauh dgn family dy..

Riny said...

MamaEma : alhmdlh kak...tp kdg2 kesian sgt dy tepaksa jauh dgn family dy..

maszull said...

assalamualaikum riny...alamak sedihnya baca kesian nyer tapi xapa ada hikmah disebalik apa yg berlaku ni mudah2an semua tu dpt ditempuhi dgn hati yg tabah ..:)

.:Mama Dhia:. said...

alalala...2 2 kesian... tp die dah kawen kene la duk ngan isteri kan?? tak pe lah, doakan slalu MIL sihat sejahtera...

cha said...

hahah comel je hubby u nangis rendu mak dia. ala mula2 je tu. kn dh kawen takkan nk jauh dr isteri kn :)