Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

malang x berbau..accident pulak!!!!

ermmmm...dah tengok title???
x mau cakap banyak la
tau x
kesian en.asben
last saturday..balek kerja
kereta accident..bukan melanggar..tapi dilanggar
dah la dilanggar!!!
x mau bayar pulak india mabuk tu!!
ade ke patut nak bayar RM50 je
kene beribu..nak bayar 50...tebiat punye india!!!
eeeee...baru bercadang hari ahad pagi nak pegi jumpe doc
x dapat jugak akhirnya...
aduuuiiii


patah kaki..x dapat nak ke mane2 dah..sampai 3 minggu
kalau 3 minggu..time tu dah 2 bulan 3 minggu prgnt
baru nak confirm??? boleh ke??? kang mesti kene marah buat buku lambat!!
selalu dgr dorang cakap camtu...
redha je laaa


kali ni 2 kali dah kete en.asben kene langgar dengan india
sampai dy cakap..kene badi india ke kete ni???
pasrah + redha kami laki bini tau!!!



11 comments:

cha said...

Eee abis dorg byr brp. Call la polis u. Husband ipn pnh kene langgar india mabuk. Bayar gakla ratus2 yg pasti bkn rm50 huhu sian u. Dugaan ni sabar ye

Riny said...

x byr pon cha...asben x nak gaduh2 dgn india mabuk tu..last2 wat report la...india tu cakap claim insuran je..tapi kalau nak cepat..kene byr sendiri laaa...org mabuk ni bukan betol cha...kang kita marah2 x pasal2 kite pulak yg dipukul nye...tu la..dugaan ni...

Nurul Husna said...

ish...jgn tangguh2 gi clinic tu...pegi la clinic kat area2 umah...
keling bwk keta mmg cam hampeh je

Riny said...

husna: kdg tu mmg decide nak g sendiri je...dgn member opis ni ke..tapi da asben nak g same...last2 jdi cmni pulak...mmg kne g sendiri kot..da dy pon balek mlm je..ade mase pon ahad je kan..myb riny kene g sendiri kot..:)

Mummy GreenyHouse said...

ya Allah... sabar ye.dugaan betul..
if riny boleh gi jumpa doc dulu, confirmkan preg n baby semua ok.. nnt next2 time punya check up, hubby ikut la skali (jgn sampai x larat nk ikut check up sampai 9 bulan sudah..hihi :p)

puan.mila said...

Riny..for ank sulong bku merah 3 bln dh boleh buat..mila nk tgu kndungan 2 bln lebih bru nk g buat..hehe..ritu time g check up doc pun ckp cmtu..

*citer psl india xleh lupa kena kjr dek laki india time study dulu..mmg tkut giler..

wahida said...

mmg betul2 dugaan ni...kitaorg pun pernah kena langgar dek teksi...cina yg bawak...lepas tu tak nak bayar...dia bayar kat kitaorg rm50 je...mmg mcm bangang!! tapi tgk muka driver teksi cina tu mcm samseng je, kitaorg tak berani nak mintak lebih2...dlm teksi dia ada kayu hoki tau...scary!!

ko ngan hubby sabar yer...

Riny said...

Mummy GreenyHouse :riny pon pkir camtu gak...nnt tunda2 sampai bape bulan pulak x pegi2..hehehe..tu mmg da kompem kot riny je yg g..mule2 je la kot dy nak teman..nnt da lame2 x telarat...he3

puan.mila: ye ke mila??? ok la cmtu..x yh risau2 sgt..he3...g pon riny lbih seminggu dua je kot...he3..3 bulan ea??? sempat lagi tu...hi3..ye la...naik fobia dgn bangsa2 dorang ni...


wahida: kak..mmg takut pon asben riny ckp..dgn mate merah nye..jln2 pon x bape btol..kang x pasal2 dy bantai pulak kite ni...tapi dorang ni mmg baut2 samseng kan..dgn bwk bangsa2 dy...x nak byr dh laa..nak bwk pulak kaum 1 kg..

ieda said...

adehh memang lah patah kaki kalau x der keter nie dik
kalau ada kenderaan lain x epr juga
nie berharapkan satu tu je kan ..
kemana2 pakai keter tuu ,
kalau masuk workshop biasanya lama lah huhuh .. sabar ye dik

bunga_rose said...

3 bulan pun takpe..masa anak 1st tgu 3 bulan baru boleh buat buku, tapi yg 2nd ni dia cakap 2 bulan pun dah boleh... janji bukan 4 bulan, tu lewat dah tu

Riny said...

ieda :mmg harapkan 1 je kak..lepas ni kene beli lg 1 kot..hehehehe..nak wt cmne..lame pon kene la sabar kak..:)


bunga_rose : ooo...kalau cmtu...tggu 3 bulan pon x pe la ye..hehehe...bile da dgr pendapat org..x de la risau sgt..:)