Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

B.pump + botol susu + nursing pillow....lengkap dah kot!!!!

baru je aku apdet pasal x dapat pegi mid valley ekspo baby tu kan???
jadi satu hari dok rumah laki bini ahad hari tu
aku dah rase bosan ya amat
sampai la ke petang
keje aku dok g dapur makan..baring tgk tv...pegi dapur balek makan lagi
sudahnye..
pkol 5 petang laki bini dah mati kutu
aku pon ajak asben cari air kelapa
dy pon dah bosan x terkata
pegi la laki bini cari air kelapa

tujuan utama memang nak cari air kelapa je la
x pulak aku terpikir nak g mane2 dah lepas tu
tapi lepas beli tu aku pon sesaje ajak en.asben pegi world of cartoons dekat sekinchan
dari dulu lagi kakak opis yg baru bersalin bulan 11 hari tu dah cakap
kat sane ade discaunt
byk jugak barang2 nye
tapi x jejak2 sampai la petang tu
kitorang laki bini datang konon2 nak survey2 je
bukan niat nak beli

bile masuk dalam..oohhh!!!
bestnye!!!
barang dy banyak...x macam dekat cawangan lain...ciput jerk!!! hehehe
pastu peramah pulak tu si pelayan kedai tu
satu-satu dy dok terangkan
sudahnye terbeli belah la benda2 yang aku rase nak beli 
konon2 nak cari yang murah2
beli online je kan..aku pon dah survey2..tinggal nak beli je
dah asben aku cakap beli je la
x yah dah nk pikir2 lagi pasni..bape je beza harganye
sibini pon on je la..hahahaha
jadi..b.pump + botol susu +nursing pillow + matermity pad berjaya dibeli hari kejadian!!!

kalau nak kate aku dapat berjimat ke x petang tu
jimat la jugak
sebab kitorang tgk2 kat kedai2 lain pon sebelum ni
harga lebih kurang same je
dekat sini bape kerat sgt la kedai barangan baby
tapi disebabkan ade less%..jadi jimat la jugak kan
asben aku siap cakap...murahnyeeee!!!
tapi kalau pegi tempat lain...or beli online...lagi murah kot!!
hehehehe
kalau dah org kuarkan duet cakap kite beli...beli je la kan
bile lagi mase nye nak survey2 bagai
ni pon tunggu mase je
36 minggu dah..bape hari lagi masuk 37 minggu



barang-barang yang berjaya dibeli TANPA sebarang niat pon...hehehehe
  • B.pump brand TOMMEE TIPPEE
  • Botol susu brand PIGEON
  • Nursing Pillow brand BUMBLE BEE
  • Maternity Pad brand PUREEN

maka..lengkaplah kelengkapan menyambut kelahiran sikecik ni nanti
lega rasenye dapat beli ape yg kite nak kan???
totally sume 4 barang just RM 270++ je
kitorang laki bini rase murah sangat
korang rase??? murah ke mahal???


manual b.pump tommee tippee ni harga sebenarnye 199.90....kalau x less x mungkin nak beli..hahahaha
dalam tenet tgk ade yg paling  murah 89.90...tapi hari kejadin kitorang laki bini pegi mase tu ade less
after less harga nye jadi 139.90...kakak opis aku beli dulu 89.90 je tau..jeles!!
so..kitorang rase murahla...nak dibandingkan harga asal kan??
hahahahaha
nak tunggu lagi murah entah bile
jadi..rembat je la!!!
bak kate laki aku..kalau kite g mid valley pon
same je modal nak kesane bagai..kite beli je la ye kat sekinchan ni
okay je la...asalkan dapat!!!



botol susu pulak...pilih yang brand pigeon...hasil bacaan semuanye feedbacnk cakap ok
aku ni ape org cakap oaky..aku pon akay je
hahahaha
tapi betol murah!!!
2 botol ni just 40.90 je tau
sebab ade less kan
rembat jugak la!!!
hahahaha
nak ajar baby minum pakai botol awal2 
senang nak masuk keje balek nnt
harap2 baby sesuai dgn botol ni
x sesuai beli lain ye baby!!!
hahahahaha


nursing pillow brand bumble bee
harga asal rm89.90
tapi lepas less dapat rm 71.90
kitorang amek je
sebab laki aku cakap beli je
aku pon rembat je la!!!
hehehehee
dapat sarung nye sekali


dan last sekali
maternity pad brand pureen
rm 19.90 / 30 per pack





jadi nak pegi mid valley x dapat
beli dekat sekinchan pon jadila
daripada dok survey2 tapi x beli2
baik beli sebelum bersalin
merajuk kejap je..lepas beli brg2 ni x merajuk dah!!!
hehehehe
:)
set berpantang dah beli
betapa aku mengikut prinsip keluarga turun temurun
brand tu jugak yg aku beli
mcm mane la aku nak menelan segala jamu2 dalam tu
bau je dah x tahan..ini pulak nak telan
OMG.....
nanti la cite lain set pantang ni






14 comments:

Mrs Lurve said...

dh ckup lengkap ehh, alhamdulillah..si kecik mesti suka seme brg dh siap. nursing pillow tue memg murahla, azie tgk ada yg cecah rm100.

Ryn said...

cukup dah azie...hehehehe...tp riny rase tu pon da mahal..hik3..konon2 nk cr lagi murah...kedekut kan...hehehe

Zurae said...

Lega kan Ryn bila dah cukupkan semua...
Xyah nak pening pk barang2 dah...
Zura pun beli breast pump Tomee tu kat Midvalley aritu RM99 hinggit..
Tapi betulla tu cakap Ryn...
Kos pergi balik pun jadi lebih kurang jugak...
X sabar nak mengepam hehehe

Ryn said...

tu la zura..bile da cukup sume..lega rase nye....mmg pon..dah bukak..belek2...x sbr pulak nak gune...hehehehe....tp d[t hrga murah...tu yg best tu kt sane...w.pon modal nk ke sane mahal...hehehe

ieda said...

alhamdulillah dah cukup lengkap semua .. dah sedia dah nie ..
standby siap2 dlm bonet dik !
semoga selamat dan dipermudahkan .. aminnn ;)

akk lak xcited ..

mama ila said...

hye...salam kenal.. saya follow..suka sgt2 kan bila beli barang2 beby nie...hihi

Munnafendy said...

waduhhh bleh tahan gak harga2 die eh...ermm pening2

Ryn said...

k.ieda: okay kak!!! hehehehe..:)

mama ila: mmg eksited sgt3..he3

Munnafendy : sesekali pening..hik3

Mas Zull said...

assalamualaikum ryn...dah lengkap semuanya tunggu baby kuar jer kan...:)

puan.mila said...

ryn, share la set brpantang apa y di beli T_T

cha said...

Haha okla tu dh husband u nk byr kan. Eh jauhnya u duduk sekinchan nk pg midvalley u. Ooo no wonderla u dekat je dgn aroma ikan bakar tu

Ryn said...

Mass zull: betol tu mama..hrp2 sume nye selamat..:)

mila: riny gune yg bese jer...mmg makan jamu la dlm pantang nnt..hehehe..:)

cha: sha..i dok kuala sel...sbb tu la dekat sgt aroma ikan bakar tu..hehehe

Yanei Khairani said...

alhamdulillah... semoga dipermudahkan sumenye nanti.. b.pump n bottle utk baby yanei pun baru smpi kt opis. teruja.. hehehee.. yani beli online je. next wik nk cr nursing pillow plk. hehee...

LydSunshine said...

Waaahh... Seronoknya dah lengkap persiapan utk sambut baby. Maternity pad tu ada brand pureen ek? Best ke yang tu? Saya tak study lagi part maternity pad ni. Ingatkan nak beli yang biasa je. Tapi takleh ek? Heheh.

Nanti citer la pasal set bersalin tu ye? Yang tu pun satu lagi otak saya blur nak pilih yang mana.