Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

pilhan set berpantang....AFIAT




kalau dulu memula nak pakai nona roguy
tapi tetibe tuko pulak
tanamera la
pehtu nak tukao lain pulak
tropical herbs
lastly pilihan x nak tukar2 dah konon set berpantang HPA

tu semua konon2 je waktu awal2 mgndg!!
last2 pilihan hati x terbeli
beli jugak afiat yang turun temurun keluarga aku pakai tu
kakak aku bg alasan yg sgt kukuh!!!
beli afiat jerk..bdn cepat segar..cepat sehat..jalan pon cepat je laju..murah lak tu
lagi pon dah bese guna yang tu..kan sng nanti nak jage ko
okay la...fine....menurut perintah

aku ni dah x de mak...nnt mak mertua pon dtg jage sekejap je
seminggu dua..pastu nenek pulak take over
jadi bukan nak melawan ke ape
bile pikir2 balek
mmg kakak aku..m.cik2 aku
pakai benda yang same
kaedah yang same orang yang jage pon same
sekejap je dorang dah sehat mase dlm pantang
dorang semua akan baik luka jahitan tu seawal 4 hari dah mengecut
nurse2 kg tu pon turut same gune kaedah nenek aku tu
[rahsie keturunan...hik3]
jadi??
ade alasan lagi ke ko nak membantah mengatakan yg set2 ratusan terbaik sgt berbanding set afiat yg dapat dibeli dengan harga 80.00 je???

bagi aku murah mahal wangi ke busuk tu x penting
yang penting boleh ke ko kering kontangkan segala botol2 dalam set yg ko beli tu tepat pade masenye???
 kalau aku...ape nenek aku cakap aku akan ikut
dalam pantang ni lagi aku rase nak disiplinkan diri
pantang betul2...baru dapat jadi ramping balek???
kan...kan...lagi2 makan jamu2 tu semua...
tapi boleh ke?? boleh kot...hihihi

antara benda2 yang ada dalam set bersalin AFIAT



  • minyak afiat 
  • gel mandian serai wangi 
  • feminine care
  • bedak hangat afiat
  • pil jamu afiat
  • akar kayu periuk afiat
  • barut afiat [utk mak nye..ni selalu ikat kat perut..bau jamunye..kuat ya amattt!!!]
  • balm afiat
  • makjun bawang putih
  • tali pembentan afiat
sepuluh items dalam satu kotak harga nye 89.90...tapi kitorang beli dapat 80.00 je..nampak segala pil makjun jamu yg ade dlm tu aku kene telan...harap2 nnt badan sehat la balek seaktif anak dara dulu....auuuwwwww!!! hehehe

pilis x de kan...jadi pilis dan bedak hangat tambahan mmg nenek aku dah tempah kan
kdg2 tengok org berpantang x pakai pilis dan bedak hangat kan
tapi kitorang mmg kene pakai
bak kate kakak aku memula tu mmg x selesa, becinte nak pakai benda alah tu
tapi bile dah pakai
badan dan kepala memang rase ringan sangat..
jadi jgn lah ko nak cengkelat cakap x nak pakai!!! hahahaha..
ko nanges air mate darah pon..nenek tetap sapu satu badan ko bedak hangat tu...pilis akan ditepek kt dahi ko hari-hari....sedialah hidup dengan peraturan selama 44 hari...hehehehe




sedang enak2 menaip n3 ni
pinggang aku rase mcm sakit..macam sekejap2 bedenyut2
x tau nak cakap rase camne..camtu la lebih kurang
x kan nak bersalin da kot??
tp dah 37 minggu hari ni
check up pagi tadi semua nye okay
baby...da nak kuar ke??? cube g tau betol2
jgn main2 baby....................dari mlm tadi lagi
ke nak deliver mmg akan rase cam tu dalam mase terdekat???
ohhh...nebes....nebes











17 comments:

Mrs Lurve said...

murah jgk....brg2 pun byk..pantang ckup 60hari lg bagus, masa pantang nie masa yg sgt best..

Ryn said...

agak2 nak tunggu 60 hari tu sabar x?? hehehehe.....mmg murah dan berbaloi...tp agak kampung sikit la..bau2 nye kurang sedap sikit la...sume nye bau jamu je....:)

Yanei Khairani said...

bagus2.. adik ipar yani pakai set afiat ni gak ms deliver bln 7 aritu. tp yani ni gataii.. nk sgt set tanamera. hehe.. plus mmg x sggup ngan bau jamu tu.. peningg..

Ryn said...

yanie: riny pon setakat org yg pakai boleh lagi thn bau jamu tu..tp diri sendiri pakai x tau la...jsut bau barut jamu du tu sedap...bau berangin je..hr2 nnt pakai sedap la semuanye..:)

MimahAjil said...

uish..dh nk dekat2 ni...
semoga Allah permudahkan mommy ini bersalin dan selamat kedua2nya...mommy n baby...
mane tau 2-3 4hari lagi entry baru mommy tempek gambo baby dh...
Amin...selamat bersalin dan tempuh alam ibu2 pulak..

Ryn said...

MimahAjil : mintak2 macam tu la...x larat rasenye nak g opis dah..hehehehe...rase nak cepat2 je ajak bby kuar...rehat lame2 kt umah..tggu la bile bby ni nak kuar agaknye kan....:)

Zurae said...

Xkisah set bersalin mana yang dipilih... Asal pakai, kalo x rugi la kannnssss...

Wah dah mula sakit pinggang ke Ryn...
Zura laks nebesss bagi pihak awakk heheh... x lama dah tu... Bila start cuti?

Munnafendy said...

eh murah la tu 80 ringgit.beli kat mana? nnti bleh la share pengalaman pakai eh.. :)

Munnafendy said...

eh lupa.pg la cek..kot2 dh smpai masa...smoga semua slmt k :)

Yanei Khairani said...

hehe.. in shaa Allah riny. semoga dipermudahkan sumenye nanti. beza kite cume 2 minggu. yani pun ade gak sakit2 ckit. plus aritu terjatuh. nasib x jatuh perut dlu je. tp alhamdulillah, bl scan xde ape2. hehee :)

puan.mila said...

murah yg amat!! tp mila nak beli set trial shaklee jee..semua untuk di mkn..ubat sapu2 just cri y loose item je..hehe

Cik Hazz said...

murah sgt! tp cam i tertelan nak mkn jamu. heeee.. kalau sakit pinggang tu lama & tak berenti, haaa tu mmg da x lm sgt dah tu.. semoga dipermudahkan segalanya.. ;)

Pn. Akmar said...

Murah tu...mcm best je...1st time ad org review pasal alfiat...sb ramai yg ckp nona roguy tu bagus..tp mahal.. Thank you 4 sharing. Boleh consider jgk ni..sy suke bau jamu dan mmg takde mslh ngn jamu2... Moga dipermudahkan hendaknya... ^^

Puan Ira said...

murahnya..barang pun byk..untung & berkhasiat

Aty_Fared said...

eerrr...aty tak pakai langsung pon...param pilis adalah pakai 2-3 hari..bukan tak nak pakai..tak sempat nak pakai..!!! beli jer lebih..heheh..

Anonymous said...

Best la bau jamu..tu tndanya ade org br besalin..hihi

ayu said...

Produk ni mmg bagus tp pilis x disediakn sekali tu yg sush sikit