Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

baby @ 4 months...check up dibulan pose..:)

1stly nak wish lah kat u all semua..dah lame x update blog..atas kesibukan yg melanda....(mcm sebok sgt je bunyi)...hihihi..x sempat nak letak wish utk sambut ramadhan kali ni...asal nak bukak je blog ni..ade je yg nak dibuat....utk pertama kalinye berpuasa sebagai wife & mommy to be...indah rase nye dapat pegi terawih dgn asben...alhamdulillah ya allah...:)

harapan memang la byk bulan puasa ni...berharap sgt2 dapat berpuasa penuh dgn baby dalam perut ni...alhamdulillah..dah 3 hari...okay je keadaan nye...tapi bile dah petang..rase2 pening tu dah mula datang..tp bila letak sikit minyak kapak...dah okay dah...tapi...ade lagi tapi......

bile pagi tadi nak pegu check up rase x sabar nak jumpe baby...dulu scan time 2 bulan..skang da 4 bulan..rase teruja nak tengok...alhamdulillah...sempurna baby dalam perut ni..dapat tengok kepala..badan..tangan..kaki...denyutan jantung nye...best sgt3.......tapi.....ade lagi tapi....

berat badan turun 100 grm...100 gram je kan...tp da kene marah macam 100 kg...sabo je laaa...mungkin sebab puasa kot...ye la..bile dah puasa x dapat lah makan lunch yang memang byk macam selalu..nak dibandingkan dgn puasa...buka makan cikit je...lepas terawih makan la sikit..mane x turun kan...jage hati sendiri je ni...tapi.....tapi yang dah x tau nak wat pe lagi dah...

HB dah mmg turun giler2 punye...8.8......dulu 9.6 turun 9.2 dan sekarang 8.8....bile dgr penjelasan sister  tu..buat aku jadi takut sgt3...dy cakap boleh jadi gugur...boleh bg kecacatan pada baby...risau sgt bile dgr...memang pon sebab x makan ubat iron tu...sbb kalau makan je muntah...lembik dibuat nye...sekali check...turun mendadak......& akhirnye doc cakap amek darah untuk detect kot2 ade penyakit lain ke x esok pagi....adoiiiii.....

sampai sekarang terfikir2...ape lah nak buat ni...harap sgt2 baby dalam perut ni okay....risau betol bile dgr sister cakap camtu.....:(




"semoga baby dapat membesar dgn sihat dan sempurna ye sayang
semoga allah lindungi kamu sebaik-baik nye...ameen"








13 comments:

Cik Puan Rara said...

hehehe pegang minyak cap kapak banyak2 taw.hehe

Ryn said...

Cik Puan Rara : tu la rara..kene tukar botol besar utk stock sebulan pose ni...hehehe

Ezza Z said...

Hari tu kite p check up nurse KK tu cakap kalau HB rendah kena masuk darah org lain.
hem..tak tau la betul ke tak.
Semoga semuanya baik2 aje ryn.

maszull said...

assalamualaikum riny...alhamdullilah moga sihat n selamat ...;)

cha said...

kesian u. cuba tahan muntah ye u. sian jugak kt baby. anyway selamat berpuasa utk u dan suami :)

*patutla lama tak update

Suria said...

suria yg x preggy ni pun hb 10 je..hihi igt ini dh paling rendah.
ubat iron tu memang ngeri dr segi rupa & rasa..hahaa

gudluck mommy ;)

Aeen said...

Aeen dr awl pregnant smp la da 8 bulan ni hb x pnh pun ok...ubat mkn...suruh mkn mkanan tmbh drh pun mkn..tp x naik2 gak..

Ryn said...

Ezza Z : aah laaa....betol...tadi doc cakap kalau next check up kurag 8.5 kene cucuk...kalau 8 ke bawah kene masuk darah.....sakit kepala terus pikir...hu3


maszull: tq mama..:)

cha : nampak gayenye camtu la cha...kalau muntah pon kene makan gak pasni...tq cha...:)


Suria : nnt kalau prgnt suria kene la jage2 makan..jgn kd mcm ryn pulak...dulu sebelum kawen cmtu la...10 je hb...kesian kite kan..:)


Aeen : tu la ain...tapi risau kan baby je...harap2 x de la efect kat bby kan......semua dah makan makanan berkahsiat la...ape la...x tau lahhh

Bazilah (^0^) said...

ryn still muntah2 lagi bile mkn iron tablet tuh? Hmm x sesuai kot. Last check up bazi pon still bawah 11, nurse suh try mkn kacang kuda plak pasni hehe

Ryn said...

Bazilah (^0^) : aah la bazi....muntah2 kalau mkn ubat tu...ok ke makan kacang kuda?? nak try lah....he3

Nurul Husna said...

amboi...kejap je dah 4 bulan kan...tahun depan beraya dgn baby lak...hehe

puan.mila said...

sama la kita dh 4 bulan..tkut nya ryn bila dgr sister ckp cmtu..mila xtau lg result HB..ritu doc baru amek darah je..

Obat alami asam urat said...

nice post,,,,,,