Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

kaki kram mase mengandung...ape nak buat???

again...korang bosan ke?? janganla cakap bosan....kesian  tau...ngeeeeee...:P cerita yg same bile mengandung ni...asek-asek la cerita ibu2 hamil...kalau korang x baca..sape lagi la nk tolong den ni...pendapat2 korang tu sebenarnye semangat!!!..hehehehehehe...bukan ayat pancing...tapi ikhlas dari hati yg tulus murni..lagi pon org x de penglaman...cam ni lahhh..:)


kalau pernah mengandung tolong jawabkan ye...dah due malam ni kaki  rase mcm x boleh gerak..dan  anggap benda tu kram la..yeke????rasenye  macam urat2 kt betis mengeras tibe2 dan kaki x leh nak gerak...naik berair jugak la mata ni...sakit kan?? x pernah kene sebelom ni...ni lah kali pertama rasa saat indah sakit kaki tu...huhuuuuuu

ade jugak la membace dalam internet...ade yg cakap tinggi kan kaki tu..mlm tadi buat laa...dan kesudah nye bantal ke mana...kaki ke mana....hampehhhh...usaha x berjaya...pastu bace2 dorang suruh rendam kaki dalam air suam sebelum tido...yg ni belum cube dan belum tau la hasil nye.....rase2 nye??? ke buat x tau je....sendiri sakit..sendiri tanggung??? cam gitu??? hehehehehe....kot2 malam ni pon sakit...boleh apply pendapat2 korang tu....x gitu?????  bagi la petua2 lame korang2 tu ea...tq..:)






mood: da nak pkol 5...nak balek rumah..nak makan nasi...lapaqqqqq
suke kan?? sebab n3 ni pendek ciput je....heheheheeeee











13 comments:

Cikpuan rara said...

rara baru mlm td cramp sbb mengeliat.ich xsuka.

~cahaya~ said...

Dulu..penah cramp 2,3 kali je kot spnjg 39weeks pregnant..
bila dah kena, luruskan kaki.. pastu asben picit2..
lepas2 tu, bila nak menggeliat je, memang kena jaga2.kalau tidak, mmg kena lagi..huhu

Aeen said...

normal kalo kram2 kaki time pregnant nie...mcm ain jarang gk la kene..kram leh tahan lgi..tp kalo saket urat timbul kat betis ...adoiii menangis dibuatnye...hhuhu..

Ryn said...

Cikpuan rara: samela rara...nak menggeliat pon takut kan...urat tu tinbul tu yg sakit sgt..


~cahaya~ : xx pela kan..ni baru 3 bulan lbih da kene...myb nyk jalan kot..sbb tu la agaknye....tapi nk luruskan kaki lepas tu..kene tggu lame baru leh kan...


Aeen :lepas ni riny kene mau nages kot aeen...hehehehe

FiraHamzah said...

Hi, babe..salam kenal. Congrats ek dah pregnant :)
Btw, my tips nak elakkan or nak kurang rasa cramp nih..sebelum tidur sapu Tiger Balm or apa2 minyak angin kat kaki. Kalau husband rajin, tolong ar urut2 sekali sebelum tidur tuh. :)
Semoga dipermudahkan sepanjang mengandung nih..and enjoy ur pregnancy moments..sgt best!! :P

fira hamzah

wahida said...

selalu kena masa preknen dulu...org ckp suh letak bantal kat kaki masa tdo, tapi aku tak reti tido ada bantal kat kaki..huhu...sudahnya kalau cramp je, aku suh laki aku picit je la...haha...kesian dia terkulat2 bangun nak picit kaki bini dia neh...

Shakina Farhan said...

doc ckp sbb xcukup kalsium..tmbhkn minum susu @ pil kalsium..pastu bykkn pergerakan..:)

maszull said...

assalamualaikum riny...kena lebihkan garam ni nak elakkn kram kaki...:)

aizamia3 said...

kaki cramp --> boleh tahanler sakitnya.. nak pulak syok mengeliat.. lagi haru dibuatnya..
cuba time tidur kaki letak atas bantal, kira tinggikan sikit..
dalam pada tu, gedik manjaler kat en. suami mintak picitkan..

MamaEma said...

tidur pakai stoking.

aTy _faRed~ said...

eerr...aty dulu kalau kaki kram..aty bagi kat laki soh urutkan...huhu...sampai ke sudah aty tak tau macamane nak buat..;p

Kesuma Angsana said...

ada petua utk ni juga kat blog saya! tpi yg tu bidan yg tolong watkan !

~faRahaNis~ said...

saya dh penah kena dh, mak pesan, pakai stokin n time tidur tu jgn luruskan kaki, bengkokkan kaki, pesan dekat husband sama kalau2 dia terjaga tgh mlm tgk kaki awak lurus soh dia tolong bengkokkan... awal2 lagi awak dh cramp, its not good, sbb mak saya cakap nnt time nak deliver baby kalau normal time tu pun bleh kena... so pasni kena jaga jgn bg kena tau... kalau x ssh kita nnt.... hope membantu :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me