Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

dobi mendobi baju baby..:)

daddy bangun tido ke ni?? suar bunge2?hahahaha

baby cakap tq kt daddy tolong dobi baju baby..:)
selesai bahagian baju & seluar
tuala kecik2
dan stokin kesayangan aku tu..hihi

bedung dan napkin

bedung lagi!!!

tuala & selimut baby

sarung tilan dan bantal baby

barut baby...:)

sebahagian sarung tgn & kaki..da x cukup ampaian
aku letak je dalam bakul ni dan jemur tgh panas
x de idea dah nak letak mane
hehehehe




alhamdulillah
dah masuk minggu ke 35 baru setel kesah mendobi baju baby ni
alkesah weekend hari tu
eksited giler kot mase nak basuh baju comel2 ni
perasaan x sabar rasenye
rase macam dah ade baby mase tu
orang yg lalu lalang depan rumah pon pelik
dah besalin ke org dlm rumah ni agak2 nye???
hehehehe
semua lalu...jalan slow dan pandang2..sekali aku keluar rumah bawak perot
baru pecut jalan lelaju
sebab orangnye masih bwk perot lagi
hehehehe
bese la...org2 kampung
bile dengar org dah besalin mesti beduyun2 dorang dok dtg melawat
aku suke!!!
hehehehe
aku prefer berpantang kat kampung
sebab mak mertua datang  dari penang jage dalam 2 minggu
lepas tu nenek take over pulak
camnilah gaye da x de mak [sedih kalau pikir]

jadi...
perasaan teuja nak mendobi bukan kepalang lagi
sampai 2nd round dah x larat nak duduk bangun lagi
sebab basuh baju baby dgn tangan je
lagi pon sekadar tenyeh2..kocak2 je kan
rupe2 nye dah x larat lagi nak duduk bangun dengan perot ke depan ni
naseb baik la ade asben dgn kakak dok tolong
kakak tolong spin baju2 tu semua 
[nnt lepas pantang bayar upah pegi jejalan kt penang ok!!! hehehe]
asben pulak tolong sidai kan
[tq sgt2 sygggg..hehehehe]

sekarang boleh rase tenang
beg baby dah spacking
beg mummy pon dah siap packing
harap2 semua dimudahkan untuk aku nanti
in-allah..:)



" Terima kasih ya allah..atas segala kurniaan terindahMU ini
warna2 indah sepanjang kehamilan yg x mungkin  dilupakan
betapa mudahnya perjalananku hampir 9 bulan ini
terima kasih ya allah atas keindahan pemberian MU ini "






**nak tanye la...[tapi malu]
sesape yg ade pengalaman
pad yg selesa digunakan lepas besalin nnt ape ye???
x beli lagi ni...hari tu tengok ade yg bertali la
ke senang gune yang bese je mcm kotex or wishper tu???
kesian...x de pengalaman kan
hehehehe**





12 comments:

Mrs Lurve said...

wah byk jgk baju baby...exsited tgk comel2 g2..pad pas bersalin tue, dulu masa azie pantang, awal2 tue lg selesa kot pakai yg bertali tue..selesa, bila dh kering sikit drh baru pakai pad biasa..

e k i n ♥ y u s r i said...

ms pregnant dulu, memg excited lebey skit basuh baju baby
hehehehe

Ryn said...

azie: x byk sgt tu azie..hehehe...oo..awal2 pakai yg betali tu ea?? sbb kalau tnye kakak dy ckp ikot selesa yg mane laaa...ok..tq..:)

Nurul Husna said...

Byknya baju baby...bertuah baby ryn, nanti pakai baju tu wangi jek...mesti comel sbb baju2 tu cantik... :)

Wawa said...

waaa. teringat dlu kala mendobi baju anak mase perut tgh memboyot lg. :p
pad takyah beli banyak. sbb selalu 3 hari je darah byk keluar. pastu pakai pad biase je. sy beli pad 10 keping tu pun guna 5-6 keping je. :)

puan.mila said...

Riny, pad pureen ok! Rmai ckp cmtu..akk mila pun pkai pureen, hrga 12++ je tuk 20kpg..mila dh beli..xbeli byk sbb flow nifas times awl2 je kluar byk pastu mcm period biasa je..

Munnafendy said...

waaaa eksaitednyaaaaa :D

xleh nak suggest..blum lalui lg :p

cha said...

wah dh siap mendobi dh. sonok je tgk baju baby comel comel. geram

Zurae said...

Wah byknya baju baby ryn... saya lak yang risau, saya nyer macam x cukup je... ye la first time, xtau la nak beli byk mana... nanti kalo x cukup beli lagi la....

Teruja kan nengok baju baby hehe, same like me!!!
Nampak sapu tangan baru zura teringat, belum beli sapu tangan lagi ;)

maszull said...

asslamualaikum ryn...banyaknya baju baby tu semoga baby cepat2 kuar yer semuanya dah x sabar nak tengok...:)

Aty_Fared said...

Teringat pengalaman mendobi baju qaleef dulu..teruje sungguhnrase..:-)
Pasal pad tu..aty memule jer pakai pad pureen khas tuk pas beranakntu..tak hengat lak namenyer..lepas habes 20 tu..terus jer pakai pad biase yg selalu pakai mase peod tu..:-)

P U C A T said...

i pon terkezut...rupenye belom deliver lg.hiks..takpe semangat tu penting baru bahagia :)