Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

barang2 baby...cukup ke x???



bile dah kate anak pertama @ anak sulong
selagi x keluar
selagi tu la nak membeli barang baby kan
barang sendiri rela tunggu lepas besalin
sayang anak lebih...:)
ke excited belebih??
tapi aku rase...aku x belebihan membeli belah brg2 keperluan utn sambut orang baru
tp x tau la kalau orang cakap belebihan
jom tengok....:)



5 helai baju lengan pendek seluar panjang
memula just beli 3 helai je..tapi bile luar je terbeli
x pe kot..sbb x sume aku beli new born..kebanyakan nye 3-6 bulan
boleh la wat tukar2 kan???



4 helai baju lengan panjang seluar panjang
orang kate utk baju malam2 kan...atau pon baju tido lah..hehehe
4 helai je...cukup kot kan...nnt da kuar kite beli lagi..setakat menyambut kelahiran baru..bagi aku cukup kot
kot???



satu2 nye baju x de lengan
hehehehe...asben yang nak sgt beli baju x de lengan ni
tapi comel pe..sbb ni mmg saiz new born...comellll
kalau tgh2 panas..kite pakai baju ni ye baby...:)



4 helai baju lengan pendek seluar pendek
haaaa..ko tengok aku terpedaya dgn scan yg mengatakan baby ni gegirl..pink aku beli...tp yg pink tu sume saiz new born..kalau boy..kite pakai je ye baby...kecik2 x pe..hehehe



ni napkin dgn tuala 3 helai
cukup x??? 
napkin ade due pack...tuala tu mcm x cukup kan?? ke cukup??


set rompers
terbeli jugak akhir nye..tapi saiz  3-6 bulan
boleh pakai sampai besar tau baby
kot2 bby kuar besar..leh pakai awal tau syg..:)



tuala kecik2 yang aku cakap suke benau beli banyak2
x tau nak wat pe
mesti ade gune nye
bak kate asben..baby kan selalu muak @ muntah tu
beli je byk2 
hehehehe



blanket baby ade 3 helai
cukup x rasenye?


 bedung dan barut baby
cukup dah setakat ni
ade cerita nye dekat sini dan sini.sini..:)



sarung tgn dan kaki
semuanye ade 12 set warna la
tapi ade je yg same warna
macam sikit sgt aku rase
mcm nak beli lagi je tau
beli lagi???




tisu basah & pengorek telinga baby
bile dah beli...beli je sekali
w.pon benda ni sng je nak dapat kan
hehehe
baby pon ade t.telinga ke haaa???
hehehe
tisu basah paket kecik tu asben cakap utk bwk g hospital
ikot kan je laaa..:)



satu2 nye botol susu yg aku beli
kecik sgt3..2 inci tgn aku je
13.90
okay la tu
kalau2 nak gune nnt kan???
beg botol susu jugak
  [botol x beli lagi...hihihi beg dah ade???]
asben cakap beli la beg yg lain cikit
aku nak je amek yg bese tu
bentuk bulat selalu org2 pakai tu
tp ni pon comel gak
warna pink lg cantek!!
tp langkah bejaga2
takut boy yg kuar nnt
jadi amek je la coklat ni
hehehe



set mandian dgn bedak baby
mandian tu boleh pulak beli due set
anakku dgn fiffy
kenapa nth
padahal asben cakap nnt beli botol yg besar terus 
ni untuk baru lahir nanti je
pape je laa..hahaha
dan 
sebenarnye x nak pon beli bedak besar tu
tapi 2  botol rm10 dpt free losyen kecik
aku pon amek je laa
boleh tahan setahun due kan
hehehehe




beg baby
utk pegi hospital nanti
asben yg pilih
bini nak biru...laki nak hijau
last2..hijau jugak!!!
beg jalan2 kite beli lain ye nanti
dy cakap
kalau dah cakap beli lain
x kan nak jawab x nak
rugi!!!!


dan yang ni baby cotsheets
lapik getah untuk tilam baby tu
kalau ikot kan dh pakai pampers x yah pon x pe
tp beli jugak
sebab lepas mandi baby selalu melepas
x sempat pakai pampers lagi kan
tu ikot pengalaman jage 3 orang anak buah aku tu
hehehe
selamat sikit tilam
x yah basuh2
x yah jemur2
hehehehe




pampers???
mase beli aku dan asben x tau nak beli yang mane satu
x penah tau pon brand mane yg okay
brand mane yg x okay
tapi kitorang beli je drypers new born ni
kalau x sesuai kite beli lain ye baby
punye la susah laki bini ni nak decide pampers mane
da kate x de pengalaman kan
kalau ikot kan iklan
sume nye ok
sudah2 rembat je yang ni




yang ni????
penting ke??
entah...ni aku yang beli sebenarnye
hajat hati pegi watson beli deodarant je
tp pusing2 tenampak..beli je la
tp byk lagi kan untuk baby
dulu mase kakak aku dalam pantang
penuh je bakul baby dy dengan minyak2
nnt cari lagi mane yang x de kan
ni konon2 nye je
hehehe



ni je utk mak nye....asben yg suh amek
aku amek je laaa
mahal gak kan benda ni??




antare free gift yg kitorang dpt
pampers ni 10 keping
calendar 2013
jadilahhhh
:)




antara kesemuanye
cukup ke tak????


bagi kami bedue dah mencukupi la setakat nak menyambut kelahiran baru
nanti lahir beli lagi kan
x de pon mementingkan brand ke bagai
alhamdulillah mencukupi..:)
asal ade dan cukup..memadai dah aku rase
aku la rase
nnt da besa baru beli mahal2 sikit...boleh pakai lame kan???
brg2 mak nye..lepas ni baru nak cari
in-allah x deliver lg ni mase nak cari tu
hehehe
breast pump..set pantang...botol susu baby...ade la lagi cikit2 yg belum
in-allah sempat kot
hehehehe
33 weeks dah tau..:)
next week baru nak mendobi baju2 bby ni
lambat kan???


set tilam dan bantal pulak lepas ni
tgh jahit sarung2 nye...:)




14 comments:

JaSSNaNi said...

wow.. best.. dah 33 weeks.. :)
tahniah.. semoga semua selamat.. :)

Shakina Farhan said...

insyaAllah cukup tu..tp 2-3 hari kena basuh..kina dulu beli skit masa pantang dok kena beli lg..hee..

Hazz said...

i x rajin nak basuh bj baby hari2 so perlukan lebih bj sikit. heeee. towel kecik2 tu xpa beli byk, mmg byk nak guna. ;) vicks dlm gmbar tu mcm bkn tuk baby, klu silap sorry tp selalunya tuk baby dia tulis Baby Balsam siap ada gmbar ibu & baby kat kotak tu. ;)

Ryn said...

JaSSNaNi : tq

Shakina Farhan : betol tu kina..dah laher nnt wajib beli lagi byk..he3

Hazz : aah..betol tu..utk baby ade gmbr mibu dgn anak....kakak riny pon cakap..hehehe...nmpk sgt x de pglmn kan..:)

Munnafendy said...

yg breast pad tu utk ape eh??

puan.mila said...

dah cukup tu dear..mila lg selamber, tuala 2helai, blanket 2helai, mostly semua dua2 lai sbb hubby ckp leh tambah kmudian, baju siang 5psg n mlm 5psg..mitten n botties 7psg..ckup la sbb baby 2bln above dh xgalakkan pkai mitten..botties n stoking tu pnting la..y bestnya mila dh siap dobi..yeahhh!

cha said...

Byk jugak nampak tu u takpe insyaallah cukup. Jenama tak penting asalkan ok utk u and baby okla kan. Hee i pulak yg excited baca :)

maszull said...

assalamualaikum ryn...bestnya dah siap semua persiapan utk baby yer...hanya menunggu baby ada jer kan...;)

Allene said...

da bnyk da ni.. lin dlu beli sikit je... anak suong ramai orang bg hamper.. :) nnt dapat bju free lg.. ;)

Mrs Lurve said...

xpe mula2 nie beli apa yg perlu je..xperlu berlebihan kan..nti bila dh besar nak beli lg, bijak ryn berbelanja..breastpump apa yg ryn cdg nak beli..wpun kandungan azie bru nak cecah 20w..sibuk jgk review sal bpump..confius

Ryn said...

Munnafendy : utk gune dlm pantang nnt...elak bra jadi basah....org la cakap...x penah guna pon...hehehe

puan.mila : betol tu mila..tp riny ni asek nak menambah je keje nye..selagi x kuar...selagi tu la kot..hehehe

cha : mmg dh cukup cha..tp asek nak beli lagi...betol2..brand belakang kire..asalkan mencukupi semuanye..:)

maszull: ye mama..doakan sume selamat nak nye..:)

Allene : kot2 x dpt nnt...hehehe...tu yg nak beli je kejenye...:)


Mrs Lurve : ryn rase nak beli tommee tippy yg manual kot..ade kakak opis pakai...okay je tgk..lagipon kalau less murah je...rm90....tp x taula kan..hehehe

Zurae said...

Wah seronoknya Ryn, sama la zura pun dah 33minggu ni...
Zura lagi la Ryn, brang baby masih belum cukup.. towel n botol belum ada, blanket baru 1...huhu...
Nak dobi baju pun tunggu mood sampai hehe...
Ryn duk mana ye? hujung bulan ni ada expo kt Midvalley... ade booth tomee tippee mesti murah2... zura pun tnggu je expo tu ;)

~ NANA ~ said...

cukup je insyaAllah...nanti ramai je yg bagi hadiah baju...hehe

aTy _faRed~ said...

Diapers kene try n error..:-) dn lg waktu br lahir bb mmng kuat pakai pampers taw..sehari 8-9 keping..