Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

bedung untuk baby da siap....!!!

ingat lagi x cerita ni ???
pasal barut baby yang cute tuh!!! [cute ke?? bajet cute konon2]
hahahaha..cute la kan...sebab berhasil buat sendiri..kira perfect la tuh
x sabar nk tengok baby pakai
aku selalu dok pakai kan dekat anak buah yg sepuluh bulan tuh!!
punye la mengamok x nak pakai...pelik gak nye dy pakai benda alah tu...hehehe


cerita pasal bedung yang dah siap ni
bedung ni memang turun temurun bentuk..saiz..dan segala nye lah drpd kitorang kecik2 dulu
x pernah lagi la nak pakai bedung beli siap
x tau la kenape
tu yg jalan macam model tu!!!
[konon2 x kengkang la..hahahaha]


paling ckit pon bedung mase dalam pantang ni 15 helai [paling ckit tau!!]
so..utk baby dalam perut ni.nak buat 15 jugak la...[rase2 nak tambah lagi 5 helai]
total 20 la kan
kenape byk sgt???
ntah laa...tp dr pengalaman..selalu mmg sehari kdg3 tu pakai sampai 4 ke 5 helai
[kdg2 tu...bby tekencing ke..teberak ke belum sempat nak pakai pampers kan lepas mandi tu]
dan yg paling penting setiap kali mandi
kene tukar bedung [kan terkene air susu...jadi ade bau ckit..kakak aku cakapla!!]
jadi kot2 x terbasuh 4 ke 5 helai sehari tu
ade la lg nak cover utk hari esok...kan???


jadi mase beli hari tu 7 meter kain
dapat just 6 helai bedung je
panjang bedung tu hampir 2 meter...
lebar nye = kain tu potong due
mesti x pahamkan...hehehehe
nape panjang sgt sampai 2 meter??
sebab akan bedung sampai lah ke kaki baby
[mesti x dapat nak imagine kan]
hehehehe
nk tunjuk contoh x boleh la..
anak buah aku tu x nak dah kalau aku baringkan dy nak pakaikan bedung..mesti melalak
dy tahu aku nak buli dy
hahahhaa


da la...tengok je la pic ni
lepas ni nak beli lagi corak2 lain...


ni belom potong lagi..nak tunjuk ckit corak2 nye..hehehe...jenis kain kapas tu..yang sejuk je kalau kene kulit
mayb baby x la panas kan...dah sepanjang mase nak bedung baby
x nak bagi kengkang!!! konon2 nye....hehehehe

konon2 nak tunjuk panjang bedung tu..tp camera hp murah x mencukupi keluasan lah!!!
hahahaha....macam ni lah bentuk nye..kite lilit2 kt bdn baby sampai ke kaki
memang kemas..dan x terbukak selalu nye...:)



jadi  dapat 3 helai setiap corak ni...tgh buat yg lain..dh nak siap pon
ni keje lame dh siap tp baru update...hehehe..
rase nak buat selimut pulak kain ni..sebab sejuk je kene badan


okay x???
ok je la kan...dah kate buat sendiri
hahaha [ayat sedapkan hati]
nanti baby jalan macam model la!!!!
senang kate..x kengkang bak kate orang dulu2 kale....:)



checkup pg tadi e.thing okay
30 weeks  sudah
senyum lebar2
hehehe
cucuk k.gigi
tp x rase sakit pon...sume ckp sakit...ke belom rase sakit lagi??
jgn nk belagak ye riny!!! hehehe
nurse siap offer MC kalau nk cuti..tp saye pekerja cemerlang!!!
baby sehat dan aktif!!
HB okay
tekanan darah good
kaki dah ade bengkak ckit nurse cakap 
kepala baby dah kt bawah
uri okay
air ketuban okay
alhamdulillah..~
berat dah jadi 52 kg
senyum sampai telinga!!!
aku dh gemokkk
hihihi
anak ummi semoga membesar dgn sehat & sempurna ye syg...:)





17 comments:

Kesuma Angsana said...

wah cantik & comey nyer !

Ryn said...

KA: hehehe...tq..:)

Bazilah (^0^) said...

rajennnn nye lah ryn nih huhuhu

Ryn said...

Bazilah (^0^): 1st bby knon2 nye...excited ckit..hehehehe

puan.mila said...

byknya bedung riny..tp asal nmpak pendek je..hehe

Nurul Husna said...

rajinnya mama ryn ni...mesti baby selesa je kena balut nanti...hehehe

Ryn said...

puan.mila : sikit je mila...pjg je..tp x cukup pulak nk tunjuk pjg nye..cmre murah..hehehe...selalu nye family riny buat bedung ni boleh sampai bby 3-4 bulan..muat lagi...tu pon kalau bby nak bebedung la..:)


Nurul Husna : rajin erk??? hehehe..hrp2 bby selesa la..:)

Zurae said...

seronoknya bedung dah siap... comeyy... zura tunggu beli je la huhu...

Wah dah masuk 30week... tahniah ye hehe

Ryn said...

Zurae : tu la zura...skrg beli je..da byk jenis...sng kan...hehehe

ctmah said...

yes..suke2!lepas ni boleh la DIY nursing cover plak.hehee

Mrs Lurve said...

jelsnya bila ryn rajin wat sendiri seme nie

JaSSNaNi said...

assalamualaikum.. salam kenal.. singgah sini terus follow.. :)
wahhh tahniah.. pegnen bape minggu ni? dah wat bedung ye.. saya apa pun blom wat.. tadi intai2 kat website.. cari bedung and barut yg dah siap.. :) tengok bulan depan semua kena prepare abis.. sbb takot dah kot2 baby nak kuar cepat.. ehehehe

Ryn said...

ctmah : in-allah..kalau dah siap sume brg2 bby...hehehe

Mrs Lurve: hehehe..anak 1st teruja lebih la katekan...:)

JaSSNaNi : hehehe...30 weeks dah...x pe..prepare sikit-sikit...lame2 complete la kan..:)

aTy _faRed~ said...

puas hati buat sendiri ek...:) anak aty hampeh nak pakai..seminggu lepas beranah dah pandai nak tarik2 tangan kaki keluar bedung..ggggrrrr....

baby lydia said...

salam kenal,dya follower sini iyer..
tahniass de dh bby...

Tihara said...

as salam..

sonok nye ada baby :)

Anonymous said...

Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine.
Please let me know where you got your theme. Many thanks

My blog post :: laptops under 300 dollars