Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

gudbye trimester kedua...:)



macam x percaya je anak dalam perot aku ni dah masuk bulan yg ke-7
alhamdulillah....ucapan yang x pernah putus dari aku utk yang maha esa..amin...
kalau dulu terpikir2 mampu ke tidak aku yg kecik ni bwk perot besar nnt???
[sekarang da gemok ckit dah!!!]
mampu rupe2 nye...x sangka2..kecik2 lagi dah jadi mak!!! auwwww!!! [bdn je kecik umo dah tue]


kandungan dah pon 7 bulan
ko dah ready??? tanya diri sendiri??
sampaikan besalin nanti..barulah aku cakap aku dah ready
semua kelengkapan masih lagi 40% je yang dah beli
lain2....nantilah dulu...sikit2 lame2 jadi bukit kan???
[ikot sgt pantun kecik2 dulu tu]
hahaha

bile diingat balek sepanjang tige bulan ni...:)
  • awal bulan keempat kehamilan masalah HB still lagi ade
  • ade sikit rase gerakan dalam perot..macam tgn bdk kck tumbok2 manje tu!!! best sgt
  • selera makan masih bese2 je..ikot benda la..kalau sedap byk la aku telan..kalau x...jgn harap!!
  • jadi bile check up berat naik pon ckit...kdg2 turun..:(
  • mood berubah2 x tentu mase...merajuk kuat betol...kesian asben...hari2 kene layankan aje
  • baju mengandung pon makin byk koleksi nye bejenis2...redha je asben kuarkan duet
  • jerawat dah mula hilang..ade jugak dok puji2 ckp beseri.....tapi sekejap je..masuk bulan ke6 naik balek..sedih sgt...:(
  • nurse cakap perot aku besar w.pon baru 4 bulan..tp org len ckp kecik je [pape je lah]
  • bile bulan ke5 masalah HB da okay..doc puji2 sampai kembang dibuat nye!!! hahaha
  • bulan ke5...hr2 main dgn perot ni...dah aktif ckit..w.pon jarang2 je rase gerak nye
  • pertama kali berpuasa dan mengandung..kagum!!! puasa penuh!! tq baby..:)
  • pertama kali raya..seronok sgt2 bwk perot..x jemu nak jawab soklan setiap rumah..."da bape bulan???"....suke aku menjawabnye..."dah 5 bulan"...:)
  • x pernah dah buat kerja berat2..sume org jage sgt2...sebab aku kan kecik..jadi sume risau!! best..layanan sgt istimewa....:)
  • setiap hari sebelum tido kaki aku mesti nak diurut..tu mmg masalah sampai sekarang...sakit kalau nak pijak.....x pe..baby punye pasal....:)
  • masuk bulan ke6 selera makan menjadi2..x tau lah kenape
  • berat pulak mendadak2 naik nye...aku suke je!!!! hahahaha
  • org dah sebok2 tanye anak ape??? dah scan ke??? jawapan nye masih belom lagi..:(
  • baju baby??? teruja aku nak abeskan duit!! hihi
  • jalan2 pulak??? x suke nak jalan2 skrg ni..kaki sakit sgt2...jd baik x yah jalan kan..kesian x??
  • tido malam..x selesa sgt dah...selalu terjage...yg pasti baby aku suke tejage around pkol 5..time aku pon mmg x kan tido...sbb dy dah dok tendang2 sana sini...suke!!!!
  • solat pulak..dah rase semput...sakit gak perut kan....tp thn kan je laa
  • hari2 aku nak minum milo ais...wajib!!! kalau x ..x bermaya aku rase 
  • yang paling penting penghujung bulan ke6 kehamilan...berjaya gak pegi scan...cube teka boy ke girl??? hehehehe



sharing is caring...byk lagi...tapi x igt dah!!!
lepas ni mesti rindu saat2 ni
mmg indah sgt
tq allah...:)




9 comments:

Suria said...

kejap je kan dh 7bln dh...hehee
suria next week bru masuk 3bln, berat mesti drop habis sbb x lalu betol mkn, tgk makanan je pn dh muntah, nk mkn ubat iberet tu lg la seksa...

take care ryn ;)

Munnafendy said...

gmbr tbaru? hihihi~


*nk lepas trimester pertama pun jenuh ni...hurrrmmm

Yanei Khairani said...

bestnye baca cerita ryn.. :)
semoga selamat menumpuh alam ini. heehee

Mrs Lurve said...

dh masuk 7 bulan dh boleh buat persiapan serba sikit kan

ctmah said...

rindu.sangat rindu saat tu..
kite teka boy?hihi

Ryn said...

Suria :suria...x try uabt yg ryn cakap tu?? kene makan tau..kesian baby....tk care dear..:)

Munnafendy : akan dtg..hihihi....slow2...nikmati saat2 indah tu tau..:)

Yanei Khairani: tq yani...:)

Mrs Lurve : betol tu..x leh lengah2 lagi dah...:)

ctmah : mcm salah jerk!!! hihihi...tp kite pon benda yg sme gak..kite tgk dy kuar nnt ye...:)

Zurae said...

Lebih kurang je pregnant kita ni.. sy beberapa hari lagi masuk la 7 bulan....
Macam x percaya je kan? Memang memori indah sepanjang preggy nih...
Cepat la cite boboy ke gegurl.. ;)

Bazilah (^0^) said...

suami pon manjakan kite lebih dari biasa kan hehehe. girl kot :)

Brilliant Marjan said...

happy kan bila bakal menjadi ibu?sy selalu bisik dlm hati, mcm ni rupanya ummi sy lahirkan sy & adik2..setahun sorg tu..10beradik..

kadang sy suka cakap ngn baby mcm2 perkara & suami gelak je..sy skrg solat duduk..jalan ok lagi tp kena rehat byk la..dok kata perut sy besar..sy dh 33migu..