Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

barut baby da siap!!!!

nah tengok dulu gambar barut baby buat sendiri ni
okay x???
heheheh







kenape warna pink???
kain ni sedap tau..kain kapas

warna pink lembut je...lelaki pon boleh je pakai...hehehe...sedapkan hati sendiri
kalau2 yang kuar tu boboi boy....[pecah rahsia dah]
hehehehe


memang jimat kos sgt3...beli semeter kain dapat 14 helai barut
belom tambah yang MIL buat lagi
lagi banyak nnt
ni pon maam nak wat lagi..corak lain
sbb tgk mcm cantek pulak
hehehe
sifat tamak dah dtg!!!


x lame pon nak buat nye...malam potong...pagi anta jahit tepi
petang jahit tali...dah siap...:)
skrg tgh buat bedung pulak
nnt bagi tengok bedung jenis pe pulak yang dibuat??


ingat lagi x entri ni
pasal nak buat barut baby kan
haaa..tu da siap
okay x??
percubaan pertama gune kain corak2
sebelum ni family buat gune warna putih je
k.ngah yg tolong jahitkan pon teruja tgk wane pink buat barut
hehehehe
modal around rm30 je
dapat 14 helai barut
memang berbaloi2
:)






selak2 dalam tenet nak tengok contoh buat barut zap on konon2 nye
tapi x jadi sebab pikir2 balek...senang tebukak bile baby da lesak nnt
dalam mencari terjumpe pulak corak yg dijual on9 same & serupa!!!
nak tengok???


serupe kan corak & warna nye....t ni jenis zap tu
cantek jugak














23 comments:

puan.mila said...

ala comelnya..jeles! Tempah kt riny boleh? Hehe

Ryn said...

mila: tu la bila dah siap riny tgk pon coel..terus nk wt byk2...nak tempah...hehehe...boleh je...:)

Mila Ahmad said...

jimat banyaklah ni hehe...

Ryn said...

mila ahmad: betol2..jimat sgt2..hi3

cha said...

Comelnya u. Jimat pun jimat kan. Eh u baby boy eh huhu

Ryn said...

cha: comel2..hehehe..kalau ikot scan girl...tp x tau la cha...hehe

Zurae said...

wah dah ade barut tuk baby..
Zura beli je kot..x pandai la nk buat...
Tapi memang berbaloi la buat sendiri.. jimat pun jimat...

Ryn said...

Zurae : ryn pon sbb sebelom2 ni family yg preggi buat sendiri..tau la buat...g pon kakak tlg jahit...ryn potong je...hi3

maszull said...

assalamualaikum riny...wah cantiknya barut baby tu cun...;)

Yanei Khairani said...

waah...rajin nye rynn!~ teringin jgk nk jahit sdri. bantal & tilam dh x yah pk,umi yni yg buatkan.. nt tjk cmne wat bedung eh.. hehe

ieda said...

memang cantik dikk ! .. ;))

Ryn said...

mama: try2 buat sendiri mama...tq..:)

Yanei Khairani : senang je yani..hehehe...riny pon tgk contoh dlm internet....nnt riny try tunjuk ea....:)


k.ieda..: tq akk..:)

Shakina Farhan said...

sangat comel & sangat menjimatkan..kalo kat luo 4 helai dah RM25..huhu..

Ryn said...

tu la kina...kene ade hati nak wt tu...hehehe...kalau rajin menjadi la...:)

aTy _faRed~ said...

waaaahh..memang berbaloi2...cantik lak tu...)

Ryn said...

aty: tp gatal2 gak lagi nak beli online....hhehehee

puan.mila said...

hehe..joke..tp nak tye jgk kalau tempah riny amek hrga cmne? sbb ritu akak mila ada suruh surveykan :)

Ryn said...

mila: alamakkk...hehehe...sebelum ni kakak riny de buat utk org..ade org tempah..tp x tnye bape...nnt riny tnye ye..:)

Kesuma Angsana said...

wah cantik2 & comey je

Mrs Lurve said...

comelnya..rajin pulak tue wat sendiri.

mummy ammar said...

rajin gila!!bley bisnes dah pasni...:)

nyei said...

betul comel lah. boleh tu pakai kt baby laki. haha

Nor Arinee Mat Saaud said...

pandai buat sendiri , comel lak tu ...geram plak. nti buatla tutorial step by step cara2 buatnya ..kalau ade kelapanganla.