Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

macam mane nak ukur buat BARUT baby???


kandungan semakin hampir 7 bulan..lagi seminggu je lagi tau masuk 7 bulan!!
seminggu???
rase mcm semalam baru mengandung!!! [alasan sbb x prepare pape lagi]
hahaha
lepas je buat n3 berkenaan barang2 baby ni
byk lah nasihat2 yg diberikan..:)
terima kasih sgt2 atas komen2 semua
hehehe


lepas je baca komen2 tu semua
secara rasminya kitorang laki bini decide nak buat barut dan bedung baby dulu
bila dgr kakak dok cakap ade je yg besalin 7 bulan!!
cuak laki bini jadinye....huwarrrggghhh...1 benda pon x de lagi...buat muke seposen dpn kakak aku!!


lepas tu terus dok tanya kakak nak buat barut dgn bedung camne??
nak beli bape meter ye ngah?? [k.ngah panggilan utk kakak aku]
camne nak jahit ni ngah??
ade ke orang nak buat benda remeh temeh ni ngah??
pastu nak buat sarung tilam dgn sarung bantal baby lagi ngah
ade ke org nak buatkan ni??
bengang je k.ngah layan aku mase tu..hehehehe


dgn rela hati dy jawab
laaaa...beli jer...k.ngah jahitkan
aku ragu2 jer dy boleh buat ke x??
bukan x percaye..tapi sebab anak dy pon baru 9 bulan..mau x cukup tangan kakak aku tu nnt!!!
hahahaha....:)

tapi dy cakap..x tau la ukuran nye nak buat cmne...
sepantas kilat tipon nenek kt kampung nun
tanya nak buat bedung dgn barut baby cmne???


jawapan nenek aku senang je...
bedung memang kitorang dah sedia maklum lah
10 meter kain dapat 20 bedung
[tamak kan buat byk2?? x pe...spare je..leh bedung bapak nye sekali!! hahaha]
selesai la 1 masalah kan...[senyum lebar aku pepagi bute tu]
tapi tang barut tu...dy x tau..dulu m.cik aku yang buat kan dy punye..


jawapan nenek aku mudah je...
nak buat barut ukur betis mak nye lebih kan sekali lagi lilit .????
kompius aku dgn kakak aku
[terus tengok betis aku yg kecik ni]
hahahaha
pastu tipon balek..nenek aku jawab betis bapak nye la kalau betis mak nye kecik!!!
gelak besar due beradek!!!!
hahahaha
tapi hakikat nye mmg mcm tu...dulu mase kakak aku memang m.cik aku ukur betis je
[tapi betis m.cik aku..sbb saiz lebih kurang dgn kakak aku]


muat je pakai sampai due tige  bulan
korang rasa ni fakta ke auta??
hihihi
dulu memang nak beli yg dah siap barut dan bedung
tapi rasa x puas bila x buat kan??? [modal nak habeskan duit laki tu ade je kan!!! hahaha]
jadi kesimpulan nye nak buat jugak
tapi nak beli yg siap sikit jugak...sbb geram barut2 yg jual online tu comel2 aku tgk!!!
[sifat tamak dah datang!!! asben redha + pasrah]



sumber:google.......comel kan????






9 comments:

aizamia3 said...

oh.. tak tau pulak ukur betis ek.. ;)
masa anak sulung mak mertua buatkan.. ok boleh pakai sampai ke3.. tapi bila sikecik ni dah masuk 4 bulan kena beli baru sebab ada sebahagian tu tak muat pakai sebab talinya pendek.. ;)

maszull said...

assalamualaikum riny...yer la yg dah siap lagi cantik2kan...:)

yatt said...

saya beli online kat fb je dah siap2 comel... material pun ok mmg puas hati sgt cek entry ni :)

http://lovelyfreesia.blogspot.com/2012/05/order-barut-baby-plak.html

Nurul Husna said...

beli yg siap je ryn..hehehe...

Bazilah (^0^) said...

ada jgk yg ikut ukuran betis ek hihihi. 1st time dgr , bazi beli siap je ryn, so x tahu lah cemane ukuran nye hehe

puan.mila said...

ryn..mila beli y siap jek, xnak pk dah..hehe..baju baby baru beli 3psg..excited punya psl..hehe

aTy _faRed~ said...

Rajin giler nk buat sendiri...:-) aty ritu beli on9jer..huhu

maszull said...

assalamualaikum riny...ibu hamil yg comel..:)

ctmah said...

barut jahit sendiri.bedung rembat yg akak punya. hihi!
dalam pa&ma keluaran sept ada cara2 nak jahit barut,sarung bantal n buat tungku baby.maybe boleh refer ctu :)