Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

bile nak beli brg2 baby???

kalau ikutkan hati ni..dulu2 sebelum kawen lagi asal nampak baju baby comel2 je rase nak beli
tapi tu cerita dulu la..zaman2 belaja
kuar dgn member2 kt shopping mall
abes2 pon beli utk anak buah ...konon2 nye geram sgt tgk baju comel2
[untung kot anak2 buah aku]..haha


dan sekarang bile diri sendiri dah prgnt..
bile perot dh besa sikit..sume dok tanye dah beli brg baby belum ni???
aku pon x tau nak beli bile ni??
ikot hati kalau kuar nk gak sambar selai dua..pe yang patut kan
tapi kalau becakap balek antara kitorang suami isteri ...tunggu scan la ye
x jadi lagi nak beli..ragu2 lagi nak membeli belah
aisshhhh


dah 6 bulan lebih ni...scan x lagi
barang2 baby 1 pon x de lagi...cmne ni
bile dok sembang2 dgn org yg dah ade pengalaman..lain2 pulak pendapat nye
ade yg cakap beli je cepat2..nnt perot dh besar x larat nak jalan [betol jugak pikir2 balek]
ade yg cakap jgn beli cepat2 x baik teruja sangat 
dah takot jadinye
aku ni ape org cakap cepat je terpengaruh nye...hehehehe [pendirian x ttp kan??]

dan sekarang????
x sabar  nak beli brg2 baby...hehehehe...teruja ni!!!
laki bini ni decide dah 7 bulan boleh la kite shopping!!!
agak2 aku membazir ke berjimat cermat nanti???
tunggu je lahhhhh
hehehehe




comel kan??? mau x teruja nak beli nye...hehehehe






16 comments:

Suria said...

riny beli la yg unisex dulu..kihkih
klu suria rasanya seorang yg pembazir...hahaha

Ryn said...

asben pon ckp camtu..tp konon2 nak beli yg betol2 utk gegirl betol utk boboy boi!! hahaha...tu la...mcm membazir gak nnt...hi3

Ezza Z said...

Ezza yang da 7 bulan ni pon baju baby ada 4 pasang je.
Takpe la ryn beli sikit2 dulu.
yang penting jgn membazir ye dak?

Ryn said...

Ezza Z : ezza...sebelum pegi ckp x nk beli byk2...tp kalau dh takut lain jadinye nnt....hehehehe

Allene said...

6 bulan da boleh beli da... :)

Lovely Love.. said...

hai..
bagi saya plan kami suami isteri maybe skrg ni beli brg2 selain baju..cth: baby cot,breastpump,carseat dll..baju kite hold dulu beli sehingga tau gender baby..tp memang plan tunggu masuk trimter 3..hehe

Bazilah (^0^) said...

bazi masa dah 7bulan ++ baru start beli haha. beli sikit2, jgn membazir yer ryn :D

Zurae said...

Sama larh kita, zura pun blom beli baju baby... Xpe slow.. lgpun dh dapat nasihat senior2 jgn beli byk2 baju newborn x sempt pakai lama.. ;)

Ryn said...

Tu la boleh kot beli sikit2 kan..he3

Ryn said...

Lovely love: aah kan..beli benda2 tu dulu kan..tp da 7 bulan semua dh boleh beli kot..he3..

Bazilah: betol2..beli ckit2, jgn bazir..kan..he3

Zura: tu la..beli byk2 nnt da x muat kan..beli skit2 je dulu..tq..he3

Munnafendy said...

hihi...excited! rasanya barang2 mcm botol susu, diapers, wet tissue tu dh boleh beli a kot..cuma baju2 je hold dlu smp dh scan nnti.
rasanya lah...xde pengalaman lg :)

Cik Puan Rara said...

xpe ryn,beli slow2,better tgu scan baby baru beli.baru senang nk buat pilihan =)

maszull said...

assalamualaikum riny...eloklah beli sikit2 dulu bila dah dekat boleh tambah mana yg kurang nanti...:)

Fai CeritaCinta said...

hehe, fai pun suka tgk barang baby. selalun kalau lalu tempat baby, mesti ajak husband singgah walaupun belum pregnant lagi. saje tengok2... sebab semuanya comel2. hihi :p

S.n.Fariza said...

:) beli sikit2 ye.
fariza pun beli tiap2 bln sbb tkt nanti dh hujung2 x larat. hahaha :)

puan.mila said...

mila beli y unisex je..wlpun dh tau gender :)