Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

check up 24 weeks...:)

pejam celik...sekejap je rase dah 24 minggu
x lame lagi dah masuk 9 bulan????
kalau ikut pale ni..memanjang takut...kalau boleh skrg nk dgr cite org besalin yg senang2 je
yg ssh bukan lah aku x sudi nak sgr..tp takut sebenarnye...
sbb aku suke membayangkan kepayahan org tu besalin macam mane..
(padahal labour room pon x tau rupe ape..dasar penakut!!)


siyesss!! mmg betol kalau org label aku penakut!!
sementara nak menunggu giliran nurse panggil pg td
sempat la ku berborak dgn m.cik tu yg mgndg anak ke berapa....nth..aku pon dah lupe...
tapi dengar cerita pengalaman pahit jerih dy tu
cuak gak la....dgr cite minum air gula pon aku rase mcm seksa sgt!!!
aduhhhh!!!

belom lagi pengalaman besalin dy
dy cakap anak dy 3 org operation..ssh pulak tu...2 hari sakit nye!!!
amekkk kau...lagi bedebor jantung
aku rase nak pindah kerusi depan je...x sanggup nak dengar cerita m.cik tu lagi
hahahaha...tp x sampai hati la pulakkk
(terbayang kalau mak aku dok sembang2 aku blah tinggalkan)
layankan je la...w.pon da kecut perut dengar
hahahaha

seb bek nurse panggil name aku..berakhir rasa kesakitan yang aku dok bayangkan tadi tu
huh!!! bepeluh kot aku dengar...tekun lak tu mendengarnye w.pon takut!!
hrp2 bahagian utk aku nnt dipermudahkan la ya allah...ameennn
(ni la yg aku dok bace mase dgr cite m.cik tu)

untuk check up kali ni...alhamdlh...HB ak dah okay dah..senyum lebar2 nampak gusi..ngeh3
nnt aku tulis pasal ubat yg aku beli tu ye...:)
berat badan ????
lagi terkejut aku..ape lg nurse tu..siap dy bangun double check lagi!!!! hahaha
utk 2 minggu berat naik 3 kg??? skrg 47.9..hehehe..senyum lagi smapai telinga kanan!!!
ape lah yang aku makan ni??
batu ape???

tp okaylahhhh...bukan senang berat nak naik...alhmdlh...:)
mmg kene puji abes abesan la dgn nurse tu
baby kecik???
aktif sgt!!!
siap mengeras lagi bila nurse tu nak ukur tinggi rahim td...:)
bak kate nurse tu...rangsangan bagus betol bby awak ni ye!!!
gud baby...very gud..:)

kuar je klinik call en.asben.....cepat dy tanye
darah ok??
dgn bangge aku jawab okay dahhh....lega ht dy dgr...:)
tq byk2 kt dy sbb amek berat sgt3
org yg paling risau lah nak dibandingkan dgn aku yang buat2 x risau ni
hehehe...:)




satu je kegusaran dalam diri aku skrg ni..rase hilang keyakinan diri ni
 jerawat dtg balek!!!! help me plzzzzzzz.
gusar betol aku dok telek2 jerawat kt cermin ni...:(
ade petua x???
sebelum ni okay dah
tapi sekarang dtg lagi...:(
kot2 ade yg tau petua2 lame
ubat2 tradisional
ce cite...ce cite







16 comments:

puan.mila said...

wahh kjp je kan tut2 dh 24w..mila can't wait jan 2013, xsbar nak bersalin..ritu xsbar nak preggy..hehe
tahniah brt bdn ryn makin naik..mila nih xtau la cmne..hope naik la jgk, mkn dh byk..hoho

Kesuma Angsana said...

take care ye

bunga_rose said...

insyaallah, moge dipermudahkan proses bersalin nanti.. takut mmg la takut, tp bila nampak baby semua sakit hilang, jgn risau ye

Ryn said...

mila: tu la mila..kejeap je rasenye..dah 6 bulan kan...rase mcm baru je wt UPT test semalam...hehehe..mkn byk2 mila...chaiyok3...hik3


Kesuma Angsana : tq

bunga_rose: in-allah...mudah-mudahan kak..tq...:)

ctmah said...

rileks n jgn stress sgt. Insya Allah DIA tolong kita :)

Zurae said...

Saya baru je beberapa hari lepas kene minum air gula.. Memang hazab la nak abiskan...Rasa tingtong kejap.. Tapi okla..huhu... Take Care yer ;)

Yanei Khairani said...

Alhamdulillah.. tahniah sumenye baik2 belaka. yanei pn supposely pg check up arini. tp cancel sbb hubby ade keje. tp kan.. bl bc keadaan mila skunk ni. mcm sm je ape yg yanei alami. berat naik,baby aktif. heehee.. x sabar nk check up next wik!~ jerawat naik?? dun worry.. org tua2 kate.. anak nk amik kecantikan mama dia la tu.. hihi..

Ryn said...

Zurae: ptt la dgr org cite mcm susah betol nk telan...x pe la..ade hikmah nye sume tu kan???

ctmah: in-allah...tq...:)

Yanei Khairani: tu la...hrp2 okay smapi deliver nnt..baru la x ssh ht time2 mgndg ni...x pkir byk sgt risau sal baby dlm perot....yeke??? tp hr tu dah ok...skrg jd balekk....sedihhh..:(

Zana Adieyza said...

semoga segalanya dipermudahkan Allah..

pasal jerawat tu, try ambil suplement but make sure sesuai utk ibu mengandung k.. sebab kadang2 suplement lagi berkesan walaupun kesannya lambat..

Ryn said...

Zana Adieyza : in-allah..dimudahkan nak nye....tu la riny baru nak try mkn supplement tu...:)

maszull said...

assalamualaikum riny....biasala tu sakit nak bersalin tapi sentiasalah berdoa agar Allah permudahkan proses kelahiran bb tu nanti yer...:)

Ryn said...

maszull : tq mama...:)

aTy _faRed~ said...

kalau dengar orang cerite memang takut..jadi kalau boleh elakkan ar supaye mase nak bersalin nanti kite akan lebih tenang...cume pikir tak sabar nak jumpe baby yang comel..!! :) insyaallah..setiap orang ade bahagian masing2..semoge dipermudahkan..:)

Ryn said...

aTy _faRed~ betol tu aty...x yh pkir2 kan....hrp2 la dimudahkan semuanya..:)

ieda said...

kejapp je masa berlalu
dah 24 weeks
x lama dah tuu dik
semoga dipermudahkan
uishhh rasa cam nakk je ekeke ;)

Aei Amrun said...

nak mudah bersalin, minum air selusuh mase dah sakit nak bersalin tu...
tapi ade org takut cepat sgt terbukaknyer...taku tak sempat..
doktor pon skrg tak bg..
pastu slalu la berjalan mase dah dekat2 due..
mintak maaf ngn husben n mintak dia doakan kite..
insyaallah mudah la nnt...