Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

hasil checkup anak ummi....:)



taraaaaaaa....x mau tulis panjang2 sgt la...:)
korang nampak title atas tu???
UMMI???
heheheh..laki bini baru decide panggilan utk baby malam tadi sebelum tido!!!
hehehehe
ummi VS abi
[sebelum ni aku nak mummy...tp mcm x sedap pulak padankan dgn abi..kan??kan???]
tu keinginan en asben..wajib la ikutkan..aku pon suke..:)


[tadi cakap nak tulis pendek je]
okay2...pendek kan...bukan nye nak bace pon kan kalau panjang bejele2...hehehe
pagi tadi pegi checkup selepas 2 minggu
hasil sgt3 memberansangkan!!!!
diluar jangkaan....tu bagi nurse dan aku la...hehehehe


berat : 50 kg [2 minngu lepas 47.4]
hb: 10++
baby: kedudukan uri dan baby okay
tekanan darah: okay


kirenye bulan ni berat naik 5 kg....[gile kentang kan!!!!]
patutla bila jalan byk  aku rase semput...berat naik rupe2 nye...hahaha
hb naik agak mendadak....[nnt review pasal ubat yg aku mkn tu]
punye la hapy sgt3 skrg ni..Hb dh x turun lagi
[w.pon belum sampai paras normal]
kalau x...tahap aku dulu 8.6..dh nk kene cucuk tau!!
 [mase kandungan 5 bulan]
alhmdlhhh...pandai bby tolong naikkan Hb ummi dy..hehehe
yg lain2 okay..x de masalah


macam x pecaye je akan ade suare kecik nak jerit2 aku panggil UMMI nnt....hehehe...
teruja!!!!
tetibe rasa nak makan bubur som2 la...penah makan x???
termengidam la pulakkk
sedap nye kalau sampai kat tekak  ni!!!
tadi cerita pasal checkup..tetibe makan???
hahahahaha







10 comments:

Bazilah (^0^) said...

bubur som2? x penah dgr la ryn huhu. bgslah hasil check up memberangsangkan, berat pon memberangsangkan hehehe :P

Nurul Husna said...

bubur sum2? sedapnya..lama x makan...order jer kat hubby ryn :)

Ryn said...

Bazilah (^0^) : x penah dgr ea??? hehehe...org jawa tau kot...errr...yeke??? yekot...hik3...tang berat tu mmg nurse siap double check..sbb sblm ni payah sgt nak naik nye..hehehe


husna: tu la...sedap kan...x pe2..mlm nnt buat la...hehehe..:)

Erina Asmawani said...

Bila dah nak masuk 3rd trimester ni memang berat cepat sgt naik. Nafsu makan makin meluap2 plak tu.Asek lapar je kan? Makan je Ryn apa yg terlintas kat fikiran. Baby yg nak tu..hehehe

Munnafendy said...

cpt gak naik smpai 5kilo kan? cargassss dia membesar :)

bubur som2 sedap!

Mrs Lurve said...

memg ryn nie jenis yg kecil molek jer..ringan je beratnya. bubur som2 xnah dgr gak tue..

salam kenal dan follow disini, m2b here

Zurae said...

xpernah dengar bubur som2 tu... tp cam sedap jek bunyiknya..hehe

Zura n hubby pun dah decide panggilan anak tuk kami nanti...
Ikutkan awal dulu zura nak ibu ayah je.. klasik sikit.. Tp hubby xnk lak... so decide mama papa je la.

aTy _faRed~ said...

ummi....lembut jer bunyi..:)

maszull said...

ssalamualaikum riny...sedapnya bila sebut bubur som2 tu yg x mengindam pun teringin gak ni...semoga bb cepat2 besar yer...:)

anakpakshaikh said...

nak tanyalah ubat apa ye makan sampai hb boleh naik.