Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

30 weeks 5 days


hari ni my baby dalam perot dah 30W 5D tau
dah besa dah die...hehehehe
kepenatan..sakit pinggang..sakit badan balek penang x hilang lagi
tido semalaman pon rase mcm x tido
mcm nak tecabot pinggang dok dlm kete berjam2
tu la...sape suh cr laki jejauh nun!!! 
[kakak aku selalu ckp camtu kalau aku dok mengeluh]
hehehe

dah nak masuk 31 minggu ni
keperluan x lengkap lagi tau
terlambat x????
[mmg lmbt lah oiii...lg mau tnye!!!]
pakaian2 baby mugkin da ckup kot...kot?????


baju2 baby..x silap ade 15 pasang dah beli...[x cukup kan??? wajib tambah lagi]
napkin [ade ke org gune lagi??] aku beli 2 bundle...murah je...27.90 brand anakku..cukup la tu
segala bedung..barut..buat mase ni mencukupi...[jahit sendiri..maunye belebih2]
sarung tgn & kaki..lagi la...melebih2...
silap2 bpknye leh pakai gak g keje kalau cr stokin x jumpe2
hehehe
sarung tilam & bantal dlm proses menjahit [boleh senyum lebar]
tilam & bantal kekabu..kakak sponser [senyum sampai telinga]
blanket baby...dah ade 3 helai [ckup kot???] kot lagi!!!
tuala mandi baby..dah ade 3 helai jugak [mcm nak tambah lagi 2]
tuala kecik2 tu...bebelas2 helai [aku suke sgt tuale kecik2 tu..x taulah nape]
setakat untuk menyabut kelahiran baru...terlebih cukup kot..nanti dh lahir beli la lagi kan???
betol x???

tu yg dah ade la...
banyak lagi yg x de tau x
barang2 mandian baby..barang menyusu baby...brg2 mak baby pon x de lagi
keperluan2 lain...ish!!! byk la lagi
ape kes????

hehehe...hjg minggu ni mase nak lengkapkan semuanye
in-allah...kang baby nak kuar awal...ape pon x lengkap
payah pulak suruh asben cari sorang2
mau dy balek tgn kosong je nanti
x tau nak beli...hahahaha

skang ni dlm kepala nak beli breast  pump yang manual
dlm hati bekenan due brand ni
tommee tippee dgn pigeon
[ni pon sumber bacaan dr blog2 gak la..byk2 brand tu 2 je yg bekenan..buat mase ni la!!]
dan paling penting!!! MAMPU MILIK!!!
hehehehe
tapi x tau nak beli yang mane satu
sambar je la mane yg bekenan nanti
tu mmg keje aku..asal jumpe je ambek!!!
kang x suke mule lah nak beli baru...ish3
mmg dasar membazir kan???


kakak opis aku beli ni..after less...89.00..:)

yang ni tgk kat penang hari tu 190..belum less lagi.....:)


lepas tu...set bersalin....
bace blog org lain
semua org gune aku pon nak gune jugak [x tetap pendirian..ni lah rupenye]
pantang la orang tu cakap elok..okay...best...
aku pon nak....nth yg mane satu x tau la...???
tp td terbace set bersalin HPA...brg2 dy mcm okay
harga pon berbaloi2...rm90
mmmm...tengoklah nnt...:)

set bersalin HPA




semoga dimudahkan semuanye nanti.
~ in-allah~
64 hari lagi




14 comments:

Mrs Lurve said...

dh byk dh tue persiapan...yg pntg breastpump tue kena ada..

JaSSNaNi said...

TAHNIAH.. dah nak masuk 31 minggu.. waktu berjaga2 tu.. :) bagi lengkap semua barang tu.. supaya senang pack kan nanti.. letak 1 beg dlm kereta.. so senang.. apa2 jadi terus ke hospital je.. tak yah nak ingat2 kain tak cukup.. baju tak cukup.. :) ehehe.. :) take care ye..

Ryn said...

Mrs Lurve : byk eh...hehehe..okay...stop dh beli...beli yg x de pulak...:)


JaSSNaNi :tu la...org lain da siap dah time2 ni...ni ade je yg c lengkap lagi...cmne nak pack ni...hehehe..tq...:)

aTy _faRed~ said...

Sempat lg nk siapkn tu..insyaallah...:-)

ctmah said...

take care tau.rajin2 la kemas hospital beg.kot2 la baby nak keluar awal ke.hehehe

aizamia3 said...

dah banyak dah tu.. :) buat checklist balik apa yang perlu dibawa ke hospital nanti.. baju2 kalau nak tambah lepas bersalin nantilah sebab bb cepat besar..

ai suka tomme tippe tu sebab dak Nuha guna botol susu tu.. ;)

nisa said...

dh cukup dh persiapan tu,kalau mak saya dulu tak bagi beli baju banyak2, sbb katanya budak cepat besar..sekali budak yang keluar kecik je..2kg..hihihi..

Munnafendy said...

wohaaaa!! sy yg membaca ni pun ikut excited la! tp lmbt lg...ngeh3

yatt said...

good luck... saya sampai skrg pakai avent manual, RM140 beli kat FB AforAvent

Ryn said...

aTy _faRed~ : sempat lg kan aty..hehehe


ctmah : tu lah..lepas ni dh doby dume boleh la ryn kemas2 masuk beg semua..:)

aizamia3: betol2..kot2 bby yg kuar ni besar kan...hehehe...suke??? hehehe


nisa: mmg pon semua org ckp cmtu...tp kite ni asek dok membeli je...:)

Munnafendy : tau x pe...excited tapi takut!!! hehehe..:)

yatt : avent pon okay gak kan...kene try cr dulu...tq bg tau..:)

maszull said...

assalamualaikum ryn...x sabar rasanya kan nak tengok wajah baby tu...moga semuanya selamat yer...:)

QueeN TerataI said...

wah.. byk yg dah lengkap tu.. xpe. masih ada masa lg utk lengkapkan mana yg x lengkap hehehe.. InsyaAllah semuanya dipermudahkan...

puan.mila said...

Byknya ryn beli bju baby..mila bru beli 8 psg tupun asben dh bising, kta dia lps brsalin boleh tmbh lg..hehe..breastpump mila plan nk beli lps deliver sbb lom tahu lg production susu cmne..dan pling best asben dh jnjikn nak beli set bersalin nonaroguy..hehe

mummy ammar said...

banyak nye beli baju...dulu ai beli tak sampai 10 pasang...:)