Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

boboi boy ke gegirl nih???



macam yang diwar2 kan sebelum ni kan
kitorang laki bini x penah lagi pegi jenguk [scan] baby dalam perot ni
tapi semalam petang
x dirancang2 pon...en asben balek awal dan ajak kuar
"kite pegi scan baby jom"
macam sempat je dy cakap...awal lagi nih
[kitorang mmg pegi yg jauh nun..kt sg besar]
sbb klinik nurul huda tu dr.prmpn...dan amatlah murah!!!
berbaloi2..:)
penerangan dr bagi...cukup buat kitorang teruja nak jadi ummi dan abi
satu persatu dy terangkan dekat kitorang berdua
mmg puas hati la
sekarang dah rase lega..sbb da tengok dy golek2 dgn sng hati dlm perot ni
ahamdulillah ya allah...:)

tapi cerita sebelum pegi scan tu...sampai je klinik...klinik da tutup pon
rehat mase tu...jadi kene tunggu kol 8
en asben pon decide kite g tengok2 barang2 baby jom
ape lagi....jom je laaa!!! hehehe

niat nak tengok konon2 nye [niat x ikhlas camtu la]
sekali pegi...laki bini jadi gile sekejap...sbb tgh ade sale dekat worlds of baby tu
semua rase nak beli je!!!
hehehe
abes jugak la hampir 200 ++
en asben cakap...x pe..utk anak..semua boleh!!!
lega hati den.....[sbb sume baju mak nye tgk ckp cantek]
bapak nye tukang bayar la...hehehe

dalam kol 8.30 stgh
pegi klinik balek
sampai mase utk scan....x sabar rasenye
[teruje sgt3] 
belom pernah lagi tgk baby gerak2 mcm tu
satu2 dr.nurul huda cakap
semua nye normal..alhmdlh
usia kandungan 27 mggu 5 hari
tulang belakang..tulang peha...semunye la Dr ukur dan tunjuk satu2 kt kitorang
awal2 lagi baby dh tunjuk tutttt dy...hehehhe
semua tekaan org2 sebelom ni x betol sama sekali!!!
tekaan nenek aku kt kg sorang je yg same dgn doc g tau!!!
senyum lebar aku dgr
[nk tegelak pon ade sbb diri sendiri teka pon salah!!!]
hahahaha
rm30.00 sahaja utk scan kali ni..murah kan?? kan??
menitik jap air mate bile dalam kete
sampai en.asben cakap dah2 jgn nanges baby kite kan okay je
rase mcm x percaye pon ade..nthlaaa...x tau kenape...seronok sgt kot tgk anak sendiri

dan ape yang paling hebat!!!
lepas tu laki aku g bank in duet...
aku sempat beli baju wane tutttt 4 helai kt kedai sebelah sbb teruja dh tau gender!!!!
[kebetulan sebelah maybank tu kedai baby]
ade je jalan aku nak abeskan duit kan???
hahahaha
sekali kuar salah!!! amek kauuuu...



x pe syg..kuar la boy ke girl..ummi dgn abi happy je
yg penting kamu sehat sempurna
[abi dy cakap dah dekat dy]
:)




15 comments:

mummy akmalyaqil said...

mmg perasaan mengandung kali pertama ni lain mcm sikit kan..mmg happy..tp kdg2 mcm sebak. bkan sbb sedey.. tp sbb syukur besarnya nikmat Allah bagi kan..

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga baby dan ummi baby sehat
insyaallah

Nurul Husna said...

amboi...syoknya shopping brg baby...xpe2..leh simpan utk yg 2nd lak..hehe

as ♥ Leenda said...

jangan jadik macam saya..dulu masa scan doktor ckp gegirl..sekali keluar Asyraf tu haa..nasib lah masa baby still comeii je pakai baju pink kan..cube skrg? NO NO NO...

Ryn said...

tq sume..aah kan...x semesti nye betol...so x leh nk taksub sgt beli baju bby...hehehehe..:)

puan.mila said...

ryn..baby boy or girl?
mila pun dh nmpak gender last month scan..tp asben ttp suh beli baju unisex takat nih..kot2 la nti trkeluar gender lain dri ape doc nmpak..hehe..next month nak cnfirm scan lg sx :D

Ryn said...

same mila kot2 nye...hehehehe....rase2nye??? nk g confirm lagi sekali...kalau betol baru leh g tau aunt mila...mila?? gurl ke boy???

maszull said...

assalamualaikum riny...wah dah tahu yer jantina baby apa2 pun moga ibu n anak sama2 sihat yer..:)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hahahahaha... mesti best jadi mama... Macam wife i hari tuh...

mmm... lepas nie, try pulak buat 3D or 4D scan... leh skodeng baby tu tengah buat apa kat dalam tuuu :D

zawani yusoff said...

Salam kenal:) ....hope sudi jenguk to my blog:) tq

Fieza79 said...

wlau berapa kali pun pregant tp msa tgk bby dlm perot melaui mesin tu..alahaii rsa sgt2 sebak dn terharu...huwaa bergenang air mata kan...

Mrs Lurve said...

sy baru 3 bulan lbh, masa scan ri2 pun doc dh ckp jantina baby. Nak tergelak pun ada, sbb awal lagi rasanya. tp kalo dh 27minggu mesti dh jelaskan...seronoknya dpt tgk si comel dlm tue main2. kalo boleh tiap ari nak scan kan, nak tgk aksi dia

Ecah Ecot said...

bestnyeeee..hehe..ecah skang xleh tgok baby..sensitif aje...hehe..tapi xleh nak bersedia ntk preggy lagi...ape pon, jaga diri n baby elok2 tau!

Shakina Farhan said...

baby girl ye? hehe..xpe kl boy pki pink pun still comel..kina kl pkikan shahadah chinta biru je org igt boy..haha..sbb kepala xd rmbut lg kot..

aTy _faRed~ said...

yer betul..:) yang penting sihat dan sempurna..aminn..:)