Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

nak bersalin dah ke???


masih lagi dgn perot  comelnye ku ini dok menaip di pagi hari jumaat
walaupon hakikatnye banyak lagi keje aku nak kene buat
sebelum my little caliph ni keluar
tapi lepas je bace yasin pagi tadi
mate aku dah macam mase pkol 12 mlm ngantok nye
[setiap hari jumaat opis ni memang akan buat bacaan yasin..alhamdulillah]
dapat lah aku join kdg2 bace kat umah pon kelibut semacam kan..:P
hehehehe
mase bace yasin lagi aku dah tersengguk2
terok betol kan???


tapi memang padan pon...malam tadi sampai pkol 1 x boleh tido
satu nye sebab laki aku demam
jadi aku kene la caring sikit..hehehehe [pulak2 demam di hari jadinye]
dah memang t/jawab kan...so urut lah kepala...badan dy..sampai tido lena
dah sampai tahap pkol 1 mlm tu..aku dh x boleh tido
x selesa perot ni...x mcm selalu..keras je..lame pulak tu..
kanan salah..kiri salah...nak kejut orang sebelah
orang sebelah pulak demam

last2 duduk bangun..duduk bangun sorang2 layan kan perot ni
tapi x jugak rase sedap
rase len macam je
sampai pkol bape aku pon x tau
tau2 pkol 5 aku tertido mcm orang dalam pantang tu
dah sakit tengkok nak rukuk pon sakit..hehehe


sejak due menjak ni dah banyak benda yang aku rase lain
dalam hati dok cakap
nak bersalin dah ke aku ni???
bile tanye kat kakak aku...die cakap dulu dy x pulak rase
ade la sesetengah tu dy penah alami..mase tu aku akan rase..ooohh...ni biase laaa
dan bile ada benda yang aku rase..dy x penah rase
mase tu dah buat aku gabra sekejap!!!
takut kot + risau + gerun....:(

boleh pulak orang-orang dekat opis aku ni
hampir keseluruhan nye bersalin 37 weeks ++ dah selamat melahirkan
ade gak yang setengah tu pagi datang opis...petang dh bersalin
semalam sehat lagi kat opis malam dah bersalin
ade yang sekadar amek cuti rehat..tau-tau dah selamat
semalam pulak...budak ni dah selamat deliver
pagi sanggup lagi datang opis..malam selamat dahhh
bile scan gegirl...tapi kuar boboy
alamaaakkkk!!!
cuak sekejap
[terus msg asben cakap nnt nk scan lagi la...rase mcm x yakin pulak!!!]
boleh camtu??? hehehehe
padahal ko dah terpengaruh degan scan tuh!! dan beli byk benda warna pink!!!
mau x cuak nye???
hahahaha...gelak utk diri sendiri..:P


x cuak ke ko dengar dengan senang je dorang sakit dan bersalin??
aku cuak kalau dengar orang dah bersalin terlalu awal ni
tapi memang la doc dah pesan kan
seawal 36 weeks kite dah boleh deliver
tapi bile tanye tanda2 awal yang dorang nak besalin tu
kadang2 memang x jangka pon tu satu tanda yang akan buat ko besalin esok
tarik napas lelaju kalau dengar org cite pengalaman dorang bersalin ni
muka senyum...dalam hati kecut ya amat!!!


jadi .....
antare tande2 yang aku rase ni mungkin ke tanda2 yang aku jugak akan deliver seawal dorang tu semua????
abaikan je dulu..kalau aku bersalin mase terdekat ni..betol la tu gamaknye 


dekat opis ni semua nye tunggu turn je bile deliver
sekarang ni aku just tunggu sorang ni je
bile dy dah deliver..aku pulak boleh takut tunggu mase
tapi x taula kalau aku dulu kan
daripada berbelas2 yang mengandung ni
baru 6 orang yang bersalin 
kirenye aku yang ke 8 laaa
huuuuu...takuuutttttt....!!!!


kalau betol la...aku suke je baby nak kuar awal
hari isnin nanti cukup 36 weeks
baby nak kuar..kuar la sayang
x sabar rasenye nak tengok baby
harap2 senang baby kuar nanti..ameen
x sabar rasenye nak cuti lelame
hureeeeyyyyy!!!!

8 hb ni ade kenduri kawen kt penang
aku laki bini serba salah nak balek ke x
dah cukup bulan..kang jadi pape tgh jalan???
tp hati nak balek
tp x mau tanggung risiko
x decide lagi ni
nak pegi ke x ni???
tolong jawabkan....ngeeeeee...:)





selit sikit.....besday boy semalam
happy besday sayang...semoga hidup sentiasa di dalam rahmat  NYA
Ameennn...:)
x sabar nak tunggu hadiah dalam perot ni kuar katenye..:)










15 comments:

MimahAjil said...

biasa la tu false contraction..
akk pn kerap gak mcmtu dlu..
smpai asik la g spital..
ada doa2 kn?amalkn..
semoga dipermudahkan Allah awk bersalin..tk sabar nk tgk bby awk pulak..

cha said...

officemate i pun dh cukup bulan tp tak cuti lg. i plak yg risau tgk huhu

tak pyhla pg u buatnya sakit tgh jalan cmne. org tu mesti paham kn

Allene said...

lin dlu bersalin lepas CNY. masa CNY sibuk jalan sakan. Balik JB, g tengok wayang. 2 hari lepas tu, bersalin. Alhamdulillah xde pape... siap bw kereta sendiri pergi PPUKM. :)

Ryn said...

MimahAjil: tu la kak...penah jugak dgr pasal false contraction tu...utk petame kali ni..x tau lagi sakit2 nk besalin cmne rase nye..hehehe..in-allah kak...tq...:)

cha: bese la cha..lau kerajaan..byk benda nak setel hjg2 thn ni kan..tu yg buat x nak cuti awal selagi x deliver..nnt lite yg ssh c siapkan keje semua...jgn pegi kan??? baik..x yh pegi...amek langkah selamat..:)

Allene :hebat nye lin...power tu...hehehe...tu la..kdg2 okay je..tp bile pkir nrgative takut lak nak jalan jauh...:)

Mrs Lurve said...

selalunya kalo dh sarat, nurse/doc advice xbg travel lg dh..tp xpasti lak keaadan ryn mcm mana. Pe2 pun azie doakan ryn selamat bersalin dlm tempohnya..baby..bg hint awal2 kat ibu kalo nak keluar..sng ibu prepare ok hihihihi

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Cik Hazz said...

i brsalin at 37weeks.. semoga dipermudahkan segalanya. ;)

e k i n ♥ y u s r i said...

nnti dah dekat2 due, bykkan jalan
supaya dipermudahkan bersalin
amin

Bazilah (^0^) said...

dah x lama lah ryn! mesti x sbr sesangat nih hehehe. xyah lah g kenduri tu lyn, tkt pape jd tgh jln nnti ssh plak. duduk rest kt rumah simpan tenaga ok :)

Zurae said...

Semua benda x dijangka.. just prepare.. buku rekod kesihatan n beg baby sentiasa ada g mana2, baru x kalut...
Ramai erk geng satu tempat keje Ryn pregnant...hehe
Zura pun dah x sabar nak cuti panjang ni... tp lmbt lagi...
Semoga kita dipermudahkan.. Amin

Mas Zull said...

assalamualaikum ryn....wah semakin dekat masanya nak tiba yer semoga dipermudahkan semuanya...:)

puan.mila said...

mila pun sama tido mlm acap kali terjaga sbb baby mengeras..sampai 1 tahap ase mcm baby nak trkeluar daa, ase ngilu sgt kat ari2..pastu trus trdetik jgn la bersalin lg sbb masih awl 34w++..selalu doa kalau nak brsalin pun biar lps 36w..psl penang tu xyah g la dear, mila pun ada kazen hubby wedd kt kedah 22/12 ni time tu 36w++..hubby dah ckp awl2 xnak prgi sebb tkut brlaku apa2 time way nanti so dia nak tmn kan mila je..biar jek parents dia y prgi..hehe

Aty_Fared said...

aty pernah rase bende yang same mase 36 minggu dulu...memang dah rase macam nak beranak dah waktu tu..atau pikir dalam mase terdekat tu..tapi sudah nyer..ngam2 40 minggu gak kuar..heheh..sabau jer ar..

Aty_Fared said...

aty pernah rase bende yang same mase 36 minggu dulu...memang dah rase macam nak beranak dah waktu tu..atau pikir dalam mase terdekat tu..tapi sudah nyer..ngam2 40 minggu gak kuar..heheh..sabau jer ar..

emey yateng said...

aku pula tinggal tunggu hari 9 bulan 9 hari da sekarang tp tanda2 bersalin juga belum ada, mala kuat bejalan,tak reti duk kat umah,bila nak jalan macam nak belari pun ada, husband yg risau tingu,kalau aunti nampak hurmmmm mau x mau ja telinga ni putus dengar dia marah.. tp ada ku kesa yang penting tak duduk kat rumah hehehe..