Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

buah zuriat..terbaik utk kehamilan????

buah zuriat..atau dikenali sebagai buah adam / buah hawa ...katenya  adalah ubat terbaik untuk elakkan kemandulan ataupon pilihan terbaik sebagai penyediaan awal bagi sesiapa yang merancang untuk hamil....:)

semalam ada abg kat ofis ni cakap yang dia nak pegi umrah...dia tanya nak kirim ape???...befikir2 panjang aku..sampaikan balek pon aku lupe nak tumb print tau..da tu..da nak balek baru tanya...pastu aku cakap nak kirim doa (doakan saya dapat zuriat yang soleh solehah disisi allah boleh??? )..nanti saya tulis dalam kertas ye..lepas tu teringat kan buah ni..buah zuriat..

cakap kat dia nak kirim buah ni tapi x sure harga berapa..pagi ni bile aku google..rupe2 nya banyak blog2 yang ade jual buah ni..tp x pasti aktif lagi ke x dorang jual menjual benda ni....ade lagi sorang kakak opis aku nak kirim doa untuk dpt baby..aku suggest la kt dy buah ni..dia pon x penah dgr buah ni...tercengang2 muke nye...ye la..kot2 menjadi kan..aku suke bile org yg aku tlg dpt pe yg dorg nak....kan seronok buat org bahagia...kan..kan..????


jadi..rase2 elok jugak kan kalau amalkan..w.pon baru kawen...x rase was2 bila nk amalkan benda2 yang semulajadi ni..lg pon bila bace kesan2 orang yang penah amalkan..menakjubkan!!!! tetibe teruja pulak..(sgt2 teruja nak dptkan benda ni..takjub sungguh tulisan aku tu!!!)...tapi x sure nak kirim or nak beli on9 je...tengah dok pikir ni...kalau beli on9 1 biji RM10 pastage lagi???..tapi kalau kirim murah lagi kot???...mmmm..


ade x sesape penah amalkan minum air buah zuriat ni??? ok x???
ape pon
doa dan meminta pada allah didahulukan..sesungguhnya allah merencanakan yang terbaik untuk kita semua....:)









15 comments:

CikPuan Fara said...

akak penah minum air buah zuriat utk peknen. mula2 wat 2bulan xde hasil pastu stop. lepas raya buat sebulan dan usaha len jugak alhamdulillah melekat. yg penting usaha sis :)

~ NANA ~ said...

i pernah plan nk try buat zuriat ni...last2 x sempat pon, dh pregnant...hehe

~cahaya~ said...

jangan putus berdoa dear. Semua kerja Allah. kita hanya berusaha. InsyaALLAH, sampai masa riny nanti tau..

Nurul Husna Abidin said...

ada member opis dah makan buah zuriat ni...dah bertahun jgk la tp xde rezeki sampai skrg...xtau la...

Riny said...

CikPuan Fara :ye ke kak..in-allah t la riny try..:)
NANA : rezeki nana la tu..best...:)
cahaya: tq..in-allah kalau rezeki x ke mana kan..:)

Riny said...

Nurul Husna Abidin :lain org lain rezeki nya kan..tp x pe..mgkin rezeki dy x de lagi...x lame lagi mane nak tau kan.....ade la nnt..:)

Mummy GreenyHouse said...

first time dgr... huk3..jahilnye saye.. :p

Riny said...

Mummy GreenyHouse : bukanlah jahil..x penah dengar je kan..hehehe

Fai Shaklee said...

alahai... ni la buah yg fai cari2 tu. ahad lepas senior fai buat umrah, nak kirim ke dia tapi lupa nama buah ni... cuma kirim doa jer. mudah2an doa tu dimakbulkan ;)

Riny said...

Fai Shaklee : tu la nk kirim hrp2 dptla...x pe..ape pon yg kite buat usha gak kan...yg penting doa kite...:)

aTy _faRed~ said...

tak pernah tau pasal buah ni..ni baru fes time dengar n tau...hurrmm...:) betul..ape2pon yg penting kite usaha..selebihnyer serahkan padaNYA-asalkan tak melanggar syariat Alah kan..)

PUAN SUE said...

xpernah pun tau pasal buah ni..bile bace blog baru tau...hehee

farawayshoppe said...

salam..kami menjual buah zuriat yg diposkan terus dr madinah... hanya rm40-10biji..hrga dh termasuk pos..
emel ke farawayshoppe@gmail.com utk order ye.. =)
salam..

Anonymous said...

Buah zuriat ni kalau beli kat madinah murah je... Rm10 5 biji... Aritu gi umrah sy beli.. Drng akan suggest minum skali ngan serbuk kurma...

Nak Hamil said...

Salam.. anak tu rezeki Allah.. buah zuriat ni hanyalah salah satu ikhtiar kita. Alhamdulillah mmg ramai yg berjaya hamil selepas amalkan buah zuriat bersama suami isteri :)

mmg bagus amalkan buah zuriat ni bersama debunga kurma, pati delima.. Apa yang penting jgn putus asa, sentiasa berusaha, bykkan berdoa dgn doa-doa mohon zuriat dan bertawakkal :)

Dekat blog saya www.nakhamil.com ada jual buah zuriat. tapi bukan dlm bentuk raw. tak payah belah n rebus dan sebagainya. buah zuriat kami ialah 'Kapsul Buah Zuriat Rezeki Ilahi', dlm bentuk kapsul, sng nak makan n amal bersama suami :) selain tu sesiapa yg tengah usaha nak hamil boleh amalkan bersama serbuk debunga kurma, pati delima, zinc (pekatkan air mani suami, tambah sperma), b complex (sbg asid folik) ovulation test kit (check waktu subur) n pregnancy test kit. Sesiapa yang tengah cuba untuk hamil boleh sms/wasup sy 013-3699505 (Puan Ila) :)