Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

dorang cakap aku selebet.....:(

n3 nie adalah sesi luahan hati lagi...lagi...dan lagi
x tau la nape sensetip bebenor sejak dua menjak ni
lepas je hamil masuk bulan ke 2 hr tu kan
muka naik jerawat yg besar2..yg kecik2
sebelum prgnt memang pakai tia amelia...
memang la x de masalah..tapi da stop sbb ade cakap x elok untuk kandungan kan...
penuhla jerawat kat pipi...tapi x de la pulak nak amek kesah sangat kan
sebab family semua cakap..bese lah tu
hormon since hamil..abaikan je
kalau dulu ade jerawat sebijik dah letak gel jerawat
tp skrg..rela..biarkan jerawat tumbuh dgn megah tanpa secalit ubat or krim pon
dgn alasan dlm hati..untuk kebaikan baby syg dalam perut ni...x pe
ummi rela sygg..(ceh!!! dah practice sikit..hahaha..ummi & abi..ok x??)
lagi pon en.asben ttp cakap "beby cantek je...x nampak pon jerawat tu..jgn risaula"
tapi sebenarnye nak jage ht kite je tu..hik3
tapi kan..kalau dah kate dok opis...mesti ade je yang menegur
w.pon sebelum ni dah ramai yg cakap aku x mekap laa...muke x larat la...tapi x la direct je kan
sampailah ke pagi tadi..dalam toilet...ade orang cakap
 "selebet je muke ko..x jage muke ke?? selekeh je mengandung ni ye...."
w.pon nada dy biasa2 je...bukan lah nak menyindir ke ape..tetibe je sensetip




sedih hati kite ni tuhan je yang tau.....sob...sob.....sob....:(
x pe...yang penting baby dalam perut ni sihat sempurna sampai lahir nnt ye sygggg
ade sesape yang ade petua tapi x memudaratkan baby ??





14 comments:

Nurul Husna said...

biar selebet, janji hati x selebet... pedulikan je org nak ckp apa

Riny said...

mule2 mcm wt x tau..tp lau sehari due tige kali org dok tegur..kecik pulak ht kite ni...hi3

MrS dOdOt_ShyG said...

xpe yunk.. sbr jela yer.. yg penting beby dn riny shat smpai lahir nnti.. pedulikan je org nk kate ape pn.. :))

BLuRpL3 said...

Riny..sama la kita, sejak preggy jerawat naik dgn megah sekali, sblm preggy xde pulak. ramai yg cakap sbb perubahan hormon. Xpe, sbar byk2 ye.abaikan je apa yg diorg cakap tu..insyaAllah lepas bersalin ilang la tu..sabar ye

Riny said...

rinie: tu lah rinie...semoga baby sehat je kt dalam perut ni..biarlah x cantek pon...:(

BLuRpL3 : hrp2 awal2 ni je la macam tu kan..tp x pelah....riny x mabuk lgsg...sbb tu kot kuar sume kat muke...(sedapkan ht)..hik3

MimahAjil said...

org tua2 kate klu org nmpak kte tk bseri time preggy tu tanda dlm prut ank girl..dia amek seri kt wajah kte..ape2pn sabar ye..semua tu normal..semua org alami benda yg sma time preggy...

Riny said...

MimahAjil : tu laaa...ade jugak cakap benda yg sedapkan ht..ade yg sakit ht kalau dgr..hhihihi..baby boy ke girl..yg sehat sempurna je nak nye...:)

CINTA UNTUK KITA said...

gila la officemate tu bleh ckp cm tu eh.? huh! akak buat bodo je ye.. sbnarnya mulut org yg ckp tu yg slebet.. hehe

Riny said...

CINTA UNTUK KITA : tu lahhh..nak wt cmne..dengar je la dgn redhaaa.....:(

Nurul Aziz said...

hi..
samalah masa awal-awal mengandung dulu muka horror je.. haha! stress tengok muka sendiri, mengelupas, kering, jerawat.. bla bla. Tapi bila dah lama-lama, benda tu hilang sendiri. Insyallah, sabar jela.. ;) Semua untuk baby~

cha said...

ala biar je u janji suami u tak ckp apa :)

Ecah Ecot said...

errr..ecah bace pon cm terase jek..hehe...xpela, try la yg natural...vco tu org ckp ok jek ntk ibu mengandung..kalo xnk try yg kapsul, try yg liquid..sapu mlm2 sblm tido..ok tau...ecah dh try..hehe

Ecah Ecot said...

rase nye online...ramai dah jual...taip jek vco catalyst...

bunga_rose said...

hormon mengandung tu, biasalah.. tak payah pedulik kata orang k... akak dulu pun selebet gak time preggy, dah bersalin baru la melaram balik okies.. janji hb tak komplen, tu yg penting hihihi