Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

termengidam delima pulak....:)

lepas je taip n3 semalam...pasal iron tablet tu...aku pon begegas lari dalam pentry sbb nak muntah lagi...keluar dgn bau ubat iron tablet tu...lepas tu..terus call abah suruh amek..nak balek umah..dah lembik badan aku time tu..seb bek kakak opis sorang ni perasan aku x berapa okay...tq lah atas keperihatinan tu kak....hehehe

aku pon bungkus la nasi lemak utk bekpes konon2 nye dgn nasi berlauk yg aku spare utk t.hari tu untuk bawak balek (beria2 kirim kt org..konon2 nk wt luch la)...sampai umah anak buah santap la semua...aku just isi perut cikit..terus masuk bilik tido....sebelum tido tu dah terpikir nak ajak asben cari belimbing kuning bile dy balek nnt....sampai termimpi2 kot makan belimbing..hik3...dasyat2...punye la teringin konon2 nye...kih3

dipendekkan cerita...bile en.asben dah balek kitorang pon pegi la cari belimbing kuning tu..tapi...kecewa kot!!! cine2 jual buah tu cakap jgn cari la itu buah...tara musim punya buah..mana mau ada!!! amekkk kooo....kempunan la aku..pastu jalan2..pegi la amek jambu batu...buah wajib aku tu...dy punye la cakap buah jambu tu manis..rangup..x de biji.......dgn senang hati den membelinye..(sebelum ni beli kat pasar malam pon sedap je..rembat je laaa..lagi pon terpengaruh dgn kata2 manis apek tua tu)...belimbing tadi tu lupekan je lah..lagi pon dah makan dalam mimpi tadi kan..hihihi..so byr2 nak balek dah..

tapi sebelum melangkah balek tu ternampak pulak buah delima merah ade la besar nye macam manggis tu...sebiji rm8..(dalam hati mahal giler!!! jgn harap nak beli)...tapi tanye jela.....x de keinginan lagi nak beli...tapi bile dah balek..aku nak makan sgt3 delima tu...disebabkan jambu batu tu dah la kelat....x rangup mane pon..biji punye la tebal..berbulu betol dgn apek tu laaa....penipu punye apek!!!!








dan sekarang..x sabar nak pegi beli buah delima tu...dah terase2 kat tekak ni....nyum3..cepat lah balek!!!

sedapnye lahhhhhh...:)



korang tengok semua benda yg aku nak makan semua nye kaya dgn zat besi...tapi awatlah darah cek x mau naik2...kene makan besi kot..baru naik hb aku tuh...grrrr...!!!






14 comments:

Aeen said...

mkn la ape pun riny....penat dah ...tmbh drh xnk naik2 pn..same la ngn aeen...sampaikan ckp kt nurse..da xtau nk mkn ape dah..heh.

Kesuma Angsana said...

klu x leh mkn iron tablet tu.. cer car makan2 len yg byk iron yag tekak kita leh terima sebagai pengganti!

nn lylyn said...

mcmane nak mkn buah delima ni ? sy xpernah mkn

Riny said...

Aeen: tu la aeen...malas ldah nak pkir..selagi mampu makan...riny makan je....hrp2 okay la nk nye..kalau x okay pon..x pe la..yg penting baby okay dalam perut ni...:)

Kesuma Angsana : tu la..dlm proses dan berusaha ni..:P

Riny said...

nn lylyn: makan la satu2...kene jadi rajin la..heheheh...sedap...:)

Bazilah (^0^) said...

riny try minum orange juice. riny beli orange n buat sendiri jer. mkn oren saje pon boleh sbb oren boleh tolong bdn utk serap iron. try ok :)

Riny said...

Bazilah (^0^) : tq...riny x penah lagi wat jus..tapi makan la jugak buah oren..sebab doc pon cakap benda yg same....nnt rony wat jus pulak...riny rase dah macam dalam dusun peti ais dalam umah tu...ade jambu...ade oren..ade lai..ade tembikai....ade epal..ade betik..hihihi

Bazilah (^0^) said...

hahaha xpe riny, asal baby n ibu baby sehat. dusun pon dusun laaaa hehe

Riny said...

Bazilah (^0^) : tu lah...riny harap2 camtu la...baby sehat je nak nye...:)

cha said...

u, ofismate i pregnant. dia nak tambah darah doc suruh dia makan kismis. cuba u try

Riny said...

cha: yeke cha??? tp riny mmg makan kismis tu cha....sehari sekotak kecik tu...tp myb x nmpk hasil lg kot....:)

celebration of love said...

bgus mkn delima ni.. nanti anak bibir merah jer... :) lin dlu masa pregnant suka makan... tp tak kerap sangat la.. tp anak lin bibir merah bila tido comel...

aTy _faRed~ said...

dulu pon beli buah ni konon2 nak tabah darah dan bagi baby cantik..tapi beli sampai 3 biji..sebijik pon tak habes..heheh..kalau air delima suker minum..buah die tak berape suker..may be sebab ade biji kecik2 tu kot..;p

Riny said...

celebration of love : yeke?? hehehe..tapi bile dah makan..mmg sedap...hr ni dah mkn 2 biji dah..mgkn sbb isi dy merah2 manis tu kot...hehehehe

aTy _faRed~: tu la aty..konon nk + darah..kalau x bertambah gak x tau la...tapi riny suke mkn..sedap lak..kene rajin la..sbb remeh nk makan nye..:)