Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

mummy+baby check up...:)


sekejap je dah hari isnin...rase macam x puas cuti sabtu ahad..ape kate buat cuti sabtu sampai isnin..barula best berfoya2...hehehehe....semalam..satu hari dok pikir janji temu dgn doc hari ni tau...dan pagi tadi berakhirnah teka teki aku sepanjang semalaman tu...(macam besar sgt je masalah ko ni)..hihihi....harapan pegi hari ni da x ade lagi 3 masalah yang aku ade mase memula check up hari tu...tapi hampehhhhh..:(

tetap ade 1 masalah yg macam x de penyelesaian nye je aku ase....sebelum tu panjang lebar misi terangkan tarikh besalin guna roda ajaib (kelendar dorang tu la) nye tu..sampai 3 kali ulang...mungkin doc tgk aku x phm kot..hihihi..adat la..anak no 1...mane nak paham kan...kan...???

kalau dulu ade maslah berat badan...kencing kotor dgn hb rendah....tapi hari ni..berat badan dgn kencing dah cemerlang sgt2!!! berat dah 44.2...naik la 1.2 kg dlm mase seminggu lebih...then kencing dah clear...tapi hb pulak turun...dulu 9.5 tapi hari ni 9.2...amekkk kau......ape nak buat ni??? (beria2 aku makan kerang 1 periuk malam tadi..buat penat aku masak je ....sob..sob...)

dah panjang lebar aku dok bebel kt doc tu..cakap yg ubat dy bg tu x membantu langsung sambil buat muke kesian + muke seposen tuh...dy pon akur!!! (dah macam dy pulak pesakit nye..ha3)...dy bg la ubat 4 serangkai tu....(yg bese ibu2 hamil dpt tu)..dy suruhh try dulu...tp dy pesan kalau muntah jugak...cari la ubat lain yg byk lagi boleh menbantu sebenarnye...

rasenye x berbaloi tau x...hr2 jage makan..naik patah gigi aku ni makan jambu batu sebiji sehari....tapi x menjadi jugak akhirnye....naik x berhati ayam2 kt sini...dah asek muke ni je yg beli ht ayam...bayam pon x tak tumbuh kot..asek aku je borong bayam.......tapi x berhasil.....doc pesan sume aku buat....tapi x pela..cube makan dulu ubat ni...hrp2 membantu...kene pujuk baby dalam perut ni....tlg naikkan hb mummy ye syggggg...ngeh3...kalau naik..nanti lahir dapat hadiah besau punye.....hik3(skill memujuk perlu dilatih dr dalam perut lagi tau!!! hihihi..)

selebihnye....x de masalah...kulit bersih...gigi cantik....nip**e pon sgt bagus sebagai persediaan utk menyususkan baby nanti....(geli pulak org lain dok pgg...naik semua bulu roma den!!!) hahaha....

tu je utk check up kali ke2 ni..doakan baby sehat selalu ye...:)



perkembangan baby minggu ke 13.........sumber..baby center...:)





15 comments:

Bazilah (^0^) said...

bykkan mkn buah-buahan kuning cm belimbing hehe..nasib kite serupa (hb rendah hihi)

izla said...

congrats on ur pregnancy.
take good care k!

Riny said...

Bazilah (^0^) : ye ke?? boleh ea??
ade geng!!! hehehe


izla: tq..:)

ieda said...

kejap je masa dik
take care
semoga selamat sehingga ke kelahiran tau ;)

MamaEma said...

jaga kesihatan..kalau tak sesuai dengan ubat doktor bagi...pergi cari kat farmasi..

Riny said...

ieda: tu la kak..hrp2 camtu la kak..ameen..:)


MamaEma: riny cube jage leklok kak..tu la..kalau x sesuai gak...kene beli lain nmpk nye..:(

Shakina Farhan said...

hahaha..roda ajaib tu xmenahan..:P

Riny said...

Shakina Farhan : hahahha..betol2 ajaib roda dorang tu....hi3

maszull said...

assalamualaikum riny....kenalah cari satu benda yg buat darah tu naik yer bahaya nanti...:)

Riny said...

maszull : in-allah mama..nnt riny try cara lain.....utk baby semua boleh..:)

Kesuma Angsana said...

congrat n jaga diri ye... leh jgk petu2 kehamilan diblog saya.. dah follow u 117

aTy _faRed~ said...

saye dulu pon ade masalh ngan HB..kejap ok kejap kang tak...aty selalu biler dah nak dekat2 check-u..aty makan jambu..bayam...kerang..bagi tambah darah..heheh..so..hb akan ok..aty jugakkan dari awl pegnan kurangkan minum milo...

neway..awak nyer comment tak de pon nak kene isi code tu..;p

Riny said...

Kesuma Angsana : dh jenguk ckit2 dah..he3...tq...:)


aTy _faRed~: tu la aty..tapi kan dah makan dah kernag..jambu..bayam...tp x de hasil pulak...x pe..check up leas ni...hrp2 ok lah....

kire senang la nk komen ea?? hehehee..tq..:)

LYAfrina said...

take care ye..jaga kndungan baik2..jaga pemakanan.. moga selamat melahirkan bby nnti.msti x sbr kan

Afasz said...

tahniah ....

seronok nye nak dpt baby. sy sdg menunggu hari bahagia ...tk lama lagi. insyaAllah